Választási szövetségről egyeztet az USR és a PLUS – Dacian Cioloș lehet a két alakulat közös államfő-jelöltje

Választási szövetségről egyeztet az USR és a PLUS – Dacian Cioloș lehet a két alakulat közös államfő-jelöltje

Ha a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szövetségre lép a a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjával (PLUS), megnyerik az európai parlamenti választásokat – jelentette ki vasárnap Dan Barna USR-elnök.
Az USR és a şi PLUS február másodikán fogja bejelenteni, hogy közösen, vagy külön listán indulnak az európai parlamenti választásokon. „Biztosíthatom önöket, hogy amennyiben pozitív eredménnyel zárulnak a két párt közti tárgyalások és közös listát indítunk, ennek a lehetséges szövetségnek minden esélye megvan, és kétségtelenül meg fogja nyerni az európai parlamenti választásokat” – mondta Barna.

Az USR elnöke hozzátette, jelenleg a PLUS-szal zajló tárgyalások témája kimondottan az európai parlamenti választás, de

a hosszú távú cél az, hogy 2020-ban kormányra kerüljenek.

Úgy vélekedett: külön USR-lista esetében remélhetőleg négy képviselőt sikerül majd az Európai Parlamentbe küldenie a pártnak.

Hírdetés

„Meggyőződésünk, hogy az USR-ben megvan a potenciál ahhoz, hogy Románia második politikai erejévé váljon” – jelentette ki Barna.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ugyanakkor

annak lehetőségét sem zárja ki, hogy Dacian Cioloşt, a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) frissen megválasztott elnökét támogassa az államfőválasztáson

– közölte az USR-elnöke. Hozzátette: ha nem jön létre politikai szövetség a választásokra, akkor az USR önálló elnökjelöltet indít.

Az USR közel hatszáz tagja a hétvégén Nagyszebenben tárgyalt az európai parlamenti választásokra kidolgozandó stratégiáról – írja az Agerpres.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »