Választási csalás Erzsébetvárosban is?

Választási csalás Erzsébetvárosban is?

Józsefváros után Erzsébetvárosban is csalt az ellenzék az ajánlásgyűjtés időszakában – írja a Magyar Hírlap.

A Magyar Hírlap cikke szerint az ellenzéki pártok nem szabályos módszerekhez folyamodtak a választási siker reményében. Szerdán az Origo birtokába kerültek dokumentumok, amelyek alapján gyanítható, hogy az ellenzék nemcsak Józsefvárosban, de Erzsébetvárosban is rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait.

A portálnak egy olvasója küldte el a képeket, amelyek közül az egyiken az látható, amint egy középkorú férfi az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat egy nagyobb asztaltársaság körében. Ebben az esetben két dologról lehet szó: az ellenzéki aktivista vagy jogszabályellenesen rögzítette a hivatalos dokumentumon szereplő adatokat, vagy ami ennél is durvább forgatókönyv, hogy meghamisította azokat. Bármelyik eset is forgott fenn, az bizonyos, hogy a kormányellenes erők fővárosi szinten folyamodhattak csaláshoz.

Hírdetés

Ismeretes, hogy az ajánlóívek bármilyen formában történő másolását, valamint azok hamisítását a törvény bünteti, ugyanis ezeken nem kell semmit feldolgozni, a jelölteknek csupán össze kell gyűjteniük és le kell adniuk a választási bizottságnak.

A férfi egyébként, aki a fotó tanúsága szerint összevetette a dokumentumokban szereplő adatokat, a Párbeszéd tagja, Szücs Balázs (akinek neve akkor vált ismertté, amikor a fideszes Magyar Hírlap megfogalmazása szerinti antiszemita Jobbikot is szerette volna bevonni az ellenzéki összefogásba) kampánycsapatának tagja. Ez tehát azt jelenti, hogy Karácsony Gergely párttársának segítői követhették el a választási csalást.

The post Választási csalás Erzsébetvárosban is? appeared first on HUNHÍR.info.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »