Válasz Mikecz Dániel úrnak

Mikecz úr, „Zöldek, pacifisták, házfoglalók” címmel írt könyvet több éves kutatómunka után.
A Szerző a könyvében teszi fel a kérdést:

1990-es választásra miért nem alakult rögtön egy zöld párt, mondjuk a Duna Körből?
Reális Zöldek válasza Mikecz úrnak.
1990-ben a mandátumot szerzett 200 képviselő a Duna- Kör tagja volt.
A Duna- Kör nem egy párttá alakult, hanem több párttá!
A kerek asztal körül helyet foglalók egyike sem volt legitim, sem pártállam, sem az ellenzék oldalán álló politikusok, egyikének sem volt a néptől mandátuma a népet képviselni. Mind önjelöltek voltak, senkinek sem volt mandátuma a néptől a kerek asztal körül helyet foglalni.
Az MSZMP és a kerek asztal körül helyett foglaló senki által megválasztott politikusok egy kérdésben értettek egyet nem építünk vízlépcsőt. Az újságírók és a humánértelmiség a rendszerváltás előtt teljes mértékben kiszolgálta a puha – diktatúrát. Antall József mondta:”Tetszettek volna forradalmat csinálni!”
Az államszocializmusból akkor lehet kapitalizmus, ha nem építünk vízlépcsőt, üzenete volt a társadalom számára a Duna mozgalmak működésének a rendszerváltás előtt.
Kialakulhatott Magyarországon gengszterkapitalizmus!
A kerekasztal körül helyet foglaló politikai elitnek nemcsak a kapitalizmusról nem volt kialakult elképzelése, az árú- és pénzformában működő termelőmódokról, hanem a Kádár rendszer által a nyolcvanas években megvalósított magánvállalkozáson alapuló „gulyásszocializmusnak” nevezet berendezkedésről sem.
A felsőfokú közgazdászképzésben a nyolcvanas évek második felétől a kapitalizmus és a szocializmus gazdaságára tagolt diszciplinaként tagolt oktatás megszűnt. A kettős tagoltságú oktatás lehetővé tette volna, hogy a magyar népgazdaság fejlődésének égető problémáira válaszok szülessenek, már a rendszerváltás előtt és azok gyakorlati megvalósítására 1990 után. Ha a kerekasztal körül olyan ellenzéki politikusok ültek volna, akik a szocialista építés gyakorlati tapasztalataival, hibáival tisztában lettek volna, és a nemzetközi árucsere és értékviszonyok sajátosságaival, a nemzetközi pénzrendszer és árak elméletével, a nemzetközi kooperációkkal és az integrációs tendenciákkal is, Magyarországon nem gengszterkapitalizmus alakul ki a rendszerváltás után, hanem a gazdaságot a termelőmunkán alapuló társadalom jött volna létre, amit Orbán Viktor napjainkban szorgalmaz.

Hírdetés

Mikecz Dániel: Paks II. ellen akkor lesz tüntetés, ha háromfejű gyerekek születnek | 24.hu

https://24.hu/belfold/2019/03/05/mikecz-daniel-interju-globalizacio-kritika-tuntetes-mozgalom/amp/


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »