Valamit elhallgatnak a német hatóságok?

Egyes hírek szerint az elmúlt héten Németországban történt ismert eseményeken túl más lövöldözések is voltak, amelyekről azonban a német hatóságok hallgatnak.

Mint ismeretes, a múlt héten Münchenben egy német-iráni kettős állampolgár agyonlőtt kilenc embert, majd végzett magával. Ezt megelőzően Würzburgban egy baltás támadó sebesített meg vonaton utazókat – ezt az esetet a hatóságok is iszlamista merényletnek nyilvánítottak -, Ansbachban pedig egy 27 éves szír férfi robbantott hétfőn.

A német hatóság leszögezte, hogy a müncheni esetben klasszikus ámokfutóról van szó.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint klasszikus ámokfutónak az számít, akinek valamilyen mentális betegsége van, s kiterjesztett öngyilkosságot követ el.

Az első ismertebb példa a coloradói Columbine gimnáziumban 1999-ben történt mészárlás, amelynek során két diák öngyilkosságot követett el, ám előtte több osztálytársukkal is végeztek.

Hírdetés

Németországban az elmúlt 10 évben két ilyen ámokfutás is volt, amelyben “bukott, megkeseredett”, nem migrációs háttérrel rendelkező diákok voltak az elkövetők – emelte ki Georg Spöttle.

Mint mondta, a napokban több Twitter-bejegyzés is szólt arról, hogy a fentieken túl több lövöldözés is történt Németországban, amelyekkel kapcsolatban a hatóságok “valamit elhallgatnak”.

Hozzátette: úgy tudja, München belvárosában is lövések dördültek el a múlt héten, feltehetően gépkarabélyból, és kommandósok is megjelentek, majd egy közel-keleti férfit bilincseltek meg és vonszoltak el.

A szakértő furcsának tartja, hogy az összes terrortámadásánál azt hangoztatják, hogy mentálisan sérült az elkövető.

„Minden terrorista, aki tömegmészárlásra készül, biztosan szocio- és pszichopata, ám amikor megtalálják a telefonján, hogy hűséget fogadott az Iszlám Állam kalifájának, vagy videóüzeneteket találnak arról, hogy bosszút akar az adott személy állni a németeken, akkor egyértelműen iszlamista terrortámadásról van szó” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a migráció és a terrorizmus összefüggenek.

Az elkövetők Afganisztánból, Szíriából, Irakból érkeznek: ez egy potenciálisan veszélyes kör, amellyel kapcsolatban az igazságot a kormány megpróbálja “elferdíteni” Georg Spöttle szerint. Úgy véli, ez elsősorban azért lehetséges, mert a politikusok nem akarják, hogy rasszistának bélyegezzék őket, és azt sem szeretnék, hogy a kormány népszerűsége még inkább csökkenjen, valamint hogy tömegpánik alakuljon ki.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »