Valamire készül Mészáros cége – talán a Népszabadságra fáj a foga?

A márciusban bejegyzett Opimus Press Zrt. 20 millió euró névértékű kötvényt bocsátott ki, hogy a tervezett vállalatfelvásárlásait finanszírozza, szúrta ki a napi.hu. A Mészáros Lőrinc milliárdos vállalkozóhoz, Orbán Viktor miniszterelnök jó barátjához köthető cég bejegyzett tevékenységei között megtalálható a pr és a kommunikáció is.

A napi.hu értesülése szerint a Népszabadság kiadója kapcsán potenciális befektetőként korában az Opimus Press Zrt. (OP) neve merült fel, amely Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez és milliárdos vállalkozóhoz köthető. Egyes hírek szerint az OP Liszkay Gábor, a Magyar Idők című napilap felelős kiadója szakmai segítségével venné át az eddig a Népszabadságot, továbbá a Nemzeti Sportot, a Világgazdaságot, több megyei lapot és magazinokat kiadó Mediaworks-öt.

És hogy mi a gyanús?

Az, hogy az Opimus-leányvállalat 20 millió euró (mintegy hatmilliárd forint) névértékű zártkörű kötvénykibocsátást hajtott végre, amelynek célja tőkeforrás bevonása volt, vállalatfelvásárlás finanszírozására, írja a lap. A féléves jelentés szerint azonban ebben az időszakban vállalatfelvásárlás nem történt, illetve a társaságnak nem keletkezett árbevétele.

Ugyanakkor online cégadatok szerint egyelőre nincs változás a Mediaworks tulajdonosi szerkezetében, az továbbra is az osztrák érdekeltségben van.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »