Valami nem stimmel a kínai szuperbusszal

Nemrég futótűzként terjedt el a nyugati sajtó jelentős részében (köztük a magyarban, nálunk is), hogy micsoda remek újítást tesztelnek Kínában. Egy új, busznak nevezett, de talán inkább villamoshoz hasonlító járműről volt szó, ami egyrészt rengeteg utast tudna szállítani, másrészt egyfajta mozgó alagútként a közúti forgalmat sem zavarná, hiszen az elférne alatta.

Mára kiderült: több sebből vérzik a sztori. Helyi lapjelentések szerint legalábbis a járgány eleve nem elég magas, még kisebbfajta buszok is alászorulhatnának. Ennél nagyobb gond, hogy valójában nem is kezdődött meg a tesztelése, pontosabban csak belső próbákról van szó. A tesztnek elvileg helyet adó város vezetése semmit sem tud az egészről, a gyár helyén pedig – szintén a helyi média beszámolói szerint – egyelőre csak egy földkupac éktelenkedik. Ráadásul a „buszt” magát elrejtették a kíváncsi szemek és kamerák elől, egy acélépítmény mögött tartják.

Jelenleg tehát úgy tűnik, hogy minimum túlzóak és biztosan félrevezetőek voltak a korábbi beszámolók, de még az is kiderülhet, hogy totális átverés az egész. Magukat megvezetve érző olvasóinktól ezúton kérünk elnézést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »