Vakmerő rablókat kaptak el a kárpátaljai rendőrök

Kárpátalján, a Huszti és Nagyszőlősi járásokban két nőt raboltak ki. Az egyik károsult nyakáról egy arany nyakláncot, míg a másik kezéből egy női táskát loptak el. A rendőrök azonosították az elkövetőket.

Még június 10-én a Nagyszőlősi Járási Rendőrséghez bejelentés érkezett egy 32 éves szőlősegresi (Olesnyik) nőtől, aki Nagyszőlősön az egyik varrodában dolgozik. A károsult elmondta, hogy reggel, a munkába tartva a város központjában megállította egy idegen. A támadó kikapta a nő kezéből a táskáját, melyben 3000 hrivnya és egy Nokia márkájú mobiltelefon volt. A rablás után a férfi elmenekült a helyszínről – tudatja a Zakarpatszkij Korrespondent.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak, de az utcarablót csak most találták meg. Mint az kiderült, a tolvaj egy 52 éves tiszaszirmai (Drotinci, Nagyszőlősi járás) lakosú férfi volt. Az elkövető bevallotta tettét, a rendőrök lefoglalták a bizonyítékot. Az ügyben tart a nyomozás.

A másik eset szeptember 5-én történt. A rendőrséghez bejelentés érkezett Iza falu egyik lakosától, aki elmondta, hogy egy ismeretlen férfi letépte nyakáról arany nyakláncát, melyen egy kereszt is volt. A lopott ékszer ára 4,5 ezer hrivnya.

A Huszti Járási Rendőrség alkalmazottai megállapították, hogy a rablást egy 26 éves Beregszászi járási lakosú férfi követte el. A tettes elismerte bűncselekményét.

Az ügyben tart a vizsgálat – jelentette a kárpátaljai rendőrkapitányság sajtóosztálya.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: rablás, lopás, rablók, tolvajok, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »