Vakcinázás a világban – Gibraltár vezet, Szlovákia és Magyarország az erős középmezőnybe tartozik

Vakcinázás a világban – Gibraltár vezet, Szlovákia és Magyarország az erős középmezőnybe tartozik

Az Our World in Data interaktív térképe alapján jelenleg Gibraltár, Izrael és az Egyesült Arab Emírségek a csúcstartók a népesség beoltásában. Gibraltáron napi 3 beoltott jut 100 lakosra, ami elképesztően jó arány. Izraelben hétnapos átlagban napi 1,25 beoltott ember jut 100 lakosra. Vagyis naponta 400 emberből 5-öt beoltanak. Az Egyesült Arab Emírségekben ez az adat 1,14. Fontos azonban hozzátenni, hogy ezek az adatok csak az első adag oltást mutatják.

Az említett két ország után van egy hosszan tartó szünet, majd napi 0,42 beoltott személy/100 lakossal Bahrein kvetkezik, nyomában Egyesült Királysággal (0,4), az Egyesült Államokkal (0,24) és Máltával (0,23). A briteknél naponta 250 emberből oltanak 1-et.

Hírdetés

Szlovákia és Magyarország is napi 0,08/100 lakossal került fel a térképre, szorosan mögöttük ott van Csehország, Lengyelország esetében az adat 0,09. Ezzel a V4 országai olyan államokat előznek meg,mint Franciaország, Norvégia, Luxemburg. A teljes lista az alábbi infografikában megtekinthető.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »