Vágsellye: A Duslo társaság eladná a városnak az uszodát

Vágsellye: A Duslo társaság eladná a városnak az uszodát

Bezárhat a vágsellyei Duslo vállalat területén működő uszoda. A működési engedély áprilisig érvényes, és ennek meghosszabbításához az épület tetőszerkezetének a felújítására lenne szükség. Az épület jelenlegi tulajdonosa, a Duslo vegyi üzem, nem akar befektetni a felújításba, ezért – jóval olcsóbban, mint amennyi az épület becsült értéke – felajánlotta a városnak az uszoda megvásárlását. A kérdéssel a múlt hét végén foglalkoztak a városi képviselők.

Az úszómedencét korábban tűzvédelmi okokból hozták létre. A gyártási technológia megváltozásával ez feleslegessé vált, és a Duslo vállalatnak már nem fűződik érdeke az üzemeltetéséhez. A szakértői értékbecslés szerint az épület értéke, a hozzá tartozó területtel és technikai felszereléssel együtt, több mint 2,9 millió euró. A Duslo 500 000 euróért ajánlotta fel az épületet a városnak, úgy, hogy ez öt év alatt, 100 000 eurós részletekben is kifizethetné az összeget. Erről Jana Nitrayová, a városi hivatal elöljárója tájékoztatta a képviselőket.

Hírdetés

Az épület tetőzetének a javítási költségeit 300 000 euróra becsülik. A város vezetősége azt szeretné, ha az uszoda továbbra is üzemelne, ezért megpróbál forrásokat találni a tetőszerkezet megjavítására. Jozef Belický polgármester az ügyben levelet írt az Iskolaügyi Minisztériumba, amelynek a sport is a hatáskörébe tartozik. „Ez a sportlétesítmény messze átlépi a régiónk határait. Ezért azt gondoljuk, hogy az államigazgatás központi szerveinek is állást kellene foglalnia az ügyben. Vágsellye városának erre nincs pénze, a Duslo társaság pedig nem akarja üzemeltetni az uszodát” – közölte Belický.

Az uszoda működési engedélye április végéig van érvényben. Ha a város megvenné az épületet, és a tetőt a lehető legrövidebb időn belül felújítaná, akkor az engedély érvényességi idejét az idei év októberéig meg lehetne hosszabbítani. Az uszoda további sorsáról márciusban fognak tárgyalni a városi képviselők.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »