Vagányság kell, ezért sokkterápia jöhet a női vízilabda-válogatott számára

Vagányság kell, ezért sokkterápia jöhet a női vízilabda-válogatott számára

Bíró Attila az olaszok elleni vereség és a Kanada elleni felkészülés között értékelte a helyzetet az InfoRádiónak.

Elvesztette az olaszok elleni csoportrangadót (10-9) a magyar női vízilabda-válogatott a hazai rendezésű világbajnokságon.

A Margitszigeten rendezett, a védekezésen elbukott meccs után Bíró Attila szövetségi kapitány már előre is tekintett, bár nem rejtette véka alá, nem az olaszok, inkább a saját játékosai lepték meg szerda este.

“Elsősorban lövőteljesítményben többet vártam pár embertől, ami kihatással volt a csapatjátékra” – jegyezte meg.

A következő ellenfél Kanada lesz péntek este 9-kor.

Hírdetés

“Van rá másfél napunk, hogy összekapjuk magunkat, semmivel nem lesz könnyebb, ezt láthattuk az első mérkőzésen” – utalt Bíró Attila a kanadaiak első összecsapására, amelyen Kanada igai erődemonstrációt tartva 22-2-re verte Kolumbiát. “Eddig is készültünk rájuk, mint ahogy az olaszokra is,

Az olaszoktól elszenvedett vereséggel már szinte biztos, hogy nem végez a csoport élén Magyarország, így egy plusz meccs vár a hölgyekre vasárnapra, nem is könnyű mérkőzést. De egyelőre Bíró Attila is a pénteki mérkőzésre fókuszál.

Hogy mennyire “nyomta” a csapatot a közönség, arról azt mondta, őt személyesen motiválta, megtisztelőnek tartja, hogy ilyen sokan állnak a válogatott mellett.

“Valószínűleg egy-két emberre kihatással volt, ez tény” – ismerte el az érem másik oldalán.

Amiből viszont mindenki meríthet szerinte, az például Parkes Rebecca centerjátéka, aki a gólokkal sem maradt adós, rajta kívül Vályi Vanda játékát emelte még ki a kapitány, reménykedve, hogy a többiek felzárkóznak majd melléjük, “több extra teljesítmény kell, hogy ilyen csapatokat meg tudjunk verni” – jegyezte meg.

Úgy látja, akár “sokkterápiára” is szükség lehet Kanada előtt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »