Vádemelési javaslat gyilkosság megrendelése ügyében

Vádemelési javaslat gyilkosság megrendelése ügyében

Silvia Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében lezárták a nyomozást. A megbízott nyomozó vádemelést javasolt az egyik gyanúsított, Pavol Rusko volt gazdasági miniszter és a Markíza televízió volt igazgatója ellen.

„Szerdán (12.5.) a nyomozó négy személy ellen indítványozott vádemelést a Pozsonyi Kerületi Ügyészségen. A további lépésekről a felügyelő ügyész dönt” – reagált a szlovák sajtóiroda megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya. Az ügyet eddig Michal Šúrek, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség ügyésze felügyelte, aki már november második felében arról tájékoztatott, hogy a nyomozást lezárták.

Hírdetés

Pavol Rusko volt gazdasági minisztert azzal gyanúsítják, hogy 1997-ben megrendelte akkori üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolását. A gyilkosság előkészítésében a gyanú szerint részt vettek a szlovák alvilág olyan hírhedt alakjai is, mint Róbert “Kýbel” L., a Sýkora-klán vezére, Mikuláš Černák, a besztercebányai alvilág többszörös gyilkosságért jogerősen elítélt főnöke, illetve az utóbbi bűntársa, Miloš K. Pavol Rusko ellen vallott mások mellett Mikuláš Černák is. A Pozsonyi Kerületi Bíróság május elején elrendelte, hogy tilos külföldre utaznia, rendszeresen találkoznia kell a nevelőtisztjével és elektromos karperecet kell hordania. A TASR információi szerint Pavol Rusko rendszeresen felkeresi a nevelőtisztjét a Pozsonyi Kerületi Ügyészségen.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »