Vádemelés egy „italozó életmódot folytató” volt rendőr főtiszt ellen zaklatás miatt

Vádemelés egy „italozó életmódot folytató” volt rendőr főtiszt ellen zaklatás miatt

Vádemelés egy „italozó életmódot folytató” volt rendőr főtiszt ellen zaklatás miatt

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség zaklatás bűntette, folytatólagosan elkövetett kapcsolati erőszak vétsége és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat a Mátészalkai Járásbíróságon egy volt rendőr főtiszt ellen.

A vádirat lényege szerint 2020 márciusáig – az italozó életmódot folytató – férfi rendszeresen szidalmazta feleségét, megalázó megjegyzésekkel illette, a megfélemlítés céljával folyamatosan éreztette testi erőfölényét, bántalmazta. Olyan is előfordult, hogy egy pénzügyi vita során a falnak szorította és megragadta a nyakát.

Hírdetés

2020. március 30-án a vádlott erőszakosan ki akarta venni – az általa korábban már megrongált – telefont felesége kezéből, majd az udvaron őt üldözve megpróbálta tőle megszerezni a közös bankszámlához tartozó bankkártyát is, a munkavégzés céljából magánál tartott munkahelyi laptopját pedig eldobta.

A sértett ezután a fiához költözött, de a férje ezután is fenyegette, közölte, hogy rájuk gyújtja a házat és a feleségét a hajánál fogva húzza haza.

2020 júliusában a vádlott – annak ellenére, hogy felszólították, hogy az ingatlantól tartsa távol magát – személygépkocsival megjelent a fia családi házánál és a lakattal lezárt lemezkaput a gépkocsival betörte, majd behajtott az udvarra és a járműből kiszállva a felesége ajtaján kezdett dörömbölni.

A cselekmény után a vádlott ismételten felhívta a sértettet telefonon és azzal fenyegette meg, hogy másnap baltával és tehergépkocsival fog visszamenni.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a feljelentés után gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt és elrendelte őrizetét. A rendőr – az ügyészség indítványa alapján – letartóztatásba került, később bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt, jelenleg szabadlábon védekezik.

A vádlott hivatásos szolgálati jogviszonyát a rendőrség méltatlanság miatt időközben megszüntette.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »