Vádat emeltek egy dunaszerdahelyi bűnbanda 14 tagja ellen

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze január 12-én, pénteken vádat emelt egy bűnbanda 14 tagja ellen, akik főleg Dunaszerdahelyen tevékenykedtek.

“A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze január 12-én vádat emelt a Specializált Büntetőbíróságon Zsolt N. és társai ellen. Összesen 14 vádlottról és 13 bűncselekményről van szó.  Az ügyész bűnszervezet alapításának, kiépítésének és támogatásának bűncselekménye, szándékos emberölés különösen súlyos bűncselekménye, gyilkosság, hamis vád bűncselekménye és más bűncselekmények miatt emelt vádat” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jana Tökölyová, az ÚŠP szóvivője. 

Elmondása szerint a Sátor-bűnbandáról van szó, amely 1999 és 2010 között főleg Dunaszerdahelyen, a Galántai és a Komáromi járásban, de más szlovákiai régiókban és Magyarországon is tevékenykedett.

Hírdetés

“A vádiratban kilenc meggyilkolt személy szerepel. Köztük strómanok, akiken keresztül túlzott mértékű hozzáadottérték-adót igényeltek vissza, rajtuk kívül a bűnszervezet és egy konkurens bűnbanda tagjai is. A vádlottak között szerepel Boris D., a rendőrség egy volt magas beosztású tisztje, aki információkkal látta el a szóban forgó bűnszervezetet” – tette hozzá a szóvivő. 

A vizsgálati akta 72 kötetet és több mint 20 ezer oldalt tesz ki.

Jelenleg hat személy van előzetes letartóztatásban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »