Vádat emeltek Big Boss megbízója ellen

Vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség minősített embercsempészés miatt egy szolnoki férfi ellen, aki öt szír migránst akart Ausztriába csempészni – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a 29 éves férfi 2015. szeptember 8-án hajnalban Szeged térségéből egy személyautóval akart Budapesten keresztül Ausztriába csempészni öt szír, a határt illegálisan átlépő migránst, de a kecskeméti rendőrök az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán elfogták őket.

A férfit egy Big Boss becenevű ismeretlen bízta meg az embercsempészéssel, ő tárgyalt a migránsokkal és ő állapodott meg a fuvardíjról is, amely kétszáz euró volt személyenként. A szolnoki vádlott sikeres szállítás esetén tőle kapta volna meg a viteldíj ráeső részét – írták. A vádlott tudta, hogy a migránsok illegálisan lépték át a szerb-magyar határt, ennek ellenére vállalta a fuvart.

A büntetett előéletű, többszörösen visszaeső férfi szabadlábon várja a tárgyalást. Az ügyészség vagyoni haszonszerzés reményében, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását kérte vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Egy osztrák embercsempész ellen is vádat emeltek

Embercsempészés miatt vádat emelt a Tatai Járási Ügyészség egy osztrák férfi ellen, aki júniusban szír állampolgárokat akart illegálisan Bicskéről Németországba szállítani – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A vádhatóság közölte: a 49 éves osztrák férfi június 1-jén este Bicskén, egy bevásárlóközpont parkolójában vette fel kocsijába a hat szír állampolgárt, akik a bicskei befogadóállomásról érkeztek, és – amint arról a vádlott is tudott – nem rendelkeztek Magyarország határának átlépésére jogosító engedéllyel. A társaság alig indult el Németország felé, a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatósága mélységi ellenőrzési osztályának munkatársai az M1-es autópályán tetten érték, majd előállították őket. A közlemény szerint az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a járási ügyészség börtönben letöltendő szabadságvesztés és kiutasítás kiszabását indítványozta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »