Vádat emeltek az Ügetőn lövöldöző egykori testőr ellen

A Fővárosi Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettnek kísérlete miatt a napokban vádat emelt T. György és három társa ellen – írta MNO-nak küldött közleményében a fővárosi főügyész.

A vádirat szerint még 1996. november 13-án az esti órákban T. György I.r. vádlott  négy célzott lövést adott le a Fiumei úti Sírkert egyik épülete tetejéről a szomszédos Ügetőn tartózkodó L. Csabára. T. György vádlott-társai előre megbeszélt szerepe az volt, hogy neki a merénylethez figyelést biztosítsanak és kocsijaikkal a menekülésben segítsék. Végül azonban T. György és a neki a temetőben figyelő társa taxival menekültek el, mert a többieket a kiérkező rendőrök a közeli utcákban igazoltatták és mivel a kocsijukban lőszert találtak – őket előállították.

A sértettet négy lövésből három találta el: egy a nyakán, egy az ágyéki csigolyája mellett, egy pedig a bal combjánál, az életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. Az 1997 júliusában bizonyítékok hiányában megszüntetett nyomozás folytatását a Fővárosi Főügyészség 2014. szeptemberében rendelte el, ami most vádemeléssel zárult a Fővárosi Törvényszéken.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »