Vádat emeltek az ohiói tömeggyilkos barátja ellen

Vádat emeltek a múlt héten az ohiói Daytonban tömeggyilkosságot elkövető Connor Betts barátja ellen a hatóság félrevezetéséért – jelentette be hétfőn az amerikai igazságügyi minisztérium. A szövetségi ügyészség vádja szerint Ethan Kollie vásárolta Betts számára a golyóálló mellényt, a fegyver egyes kiegészítőit és a fegyverekkel foglalkozó szakújságot, ám ezt elhallgatta a nyomozást folytató rendőrök elől

A csütörtökön délután Daytonban tartott sajtókonferencián Todd Wickerham, az FBI munkatársa azt is elmondta: az eddigi vizsgálatok szerint Kollie (b) valószínűleg nem tudott arról, hogy a barátja mire készül. A huszonnégy éves Connor Betts (j) nyolc napja az ohiói városban, egy szórakozóhelyen kezdett el lövöldözni. Kilenc embert lőtt agyon, közöttük a húgát is, többeket pedig megsebesített. A rendőrség egy percen belül reagált és agyonlőtte Betts-t. A fiatalember tettének okait és a gyilkosság körülményeit feltáró vizsgálat jelenleg is tart.

Hírdetés

Közben hétfőn az ohiói törvényhozásban Cecil Thomas demokrata párti és Peggy Lehner republikánus szenátor két közös törvényjavaslatot nyújtott be a fegyvervásárlás előtti ellenőrzések szigorításáról. Az egyik indítvány a támadó fegyverek valamennyi típusára érvényes ellenőrzést javasol, a másik pedig huszonegy évre emelné a fegyvervásárláshoz előírt, jelenleg érvényben lévő tizennyolc éves korhatárt. Mike DeWine, az állam republikánus kormányzója támogatásáról biztosította a két törvényjavaslatot.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »