Vádat emeltek az anyja élettársát megkéselő sükösdi fiú ellen

Vádat emeltek az anyja élettársát megkéselő sükösdi fiú ellen

Vádat emeltek az anyja élettársát megkéselő sükösdi fiú ellen

Emberölési kísérlet miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy 16 éves sükösdi fiú ellen, aki 2019. június 9-én, egy családi veszekedés után egy késsel mellkason szúrta anyja élettársát.

Hírdetés

A fiatalkorú vádlott – aki a bűncselekmény elkövetésekor még nem volt 16 éves – egyedül lakott nagyanyja sükösdi házában, mert az édesanyja az élettársához, az ügy sértettjéhez költözött. Az élettárs többször szóvá tette a robbanékony természetű fiúnak, hogy nem jár iskolába, naphosszat nem csinál semmit, alig eszik és csak számítógépezik. Emiatt a sértett és a vádlott között egyre gyakoribbá váltak a szóváltások. A vádlott egyre agresszívebbé vált és nem tűrte sem az anyja, sem pedig az élettárs fegyelmezését.

A fiatalkorú vádlott akart magának egy nagyobb kutyát, de az anyja ellenezte ezt, arra hivatkozva, hogy a fiú nem tudna róla gondoskodni. Emiatt 2019. június 9-én, este a vádlott lakóhelyén veszekedés alakult ki, amikor a fiú az anyjától pénzt akart kérni pórázra. Az anya élettársa és a fiú szóváltásba keveredett, ami után a sértett kiment az udvarra. A felbőszült fiú magához vett egy kést, amit a kezében tartva a bejárati ajtóból a tőle néhány lépésre álló sértettet provokálni kezdte, hogy nem mer bejönni a házba. A sértett ekkor – nem támadó szándékkal – elindult a vádlott irányába, aki hirtelen mozdulattal a vele szemben álló sértettet mellkason szúrta.

A késelés után a vádlott a helyszínről elszaladt, a rendőrök másnap fogták el és őrizetbe vették.

A szúrás után a sértett eszméletét vesztette, a helyszínen újra kellett éleszteni és több hetes kórházi kezelésre szorult. A sértett a szúrás miatt – ami a kulcscsont alatti verőeret is érte – közvetlenül életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az, hogy a sértett nem halt meg, nem a vádlotton múlott, hanem a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »