Vádat emeltek az áltaxis ellen

Vádat emeltek az áltaxis ellen

A vádlottat a járőrök igazoltatni akarták, de nem állt meg, majd a taxival kilométereken keresztül menekült az őt üldöző rendőrök elől.

Többrendbeli közúti veszélyeztetés és rongálás miatt emeltek vádat egy 25 éves férfi ellen, akinek sem jogosítványa, sem személyszállítási engedélye nem volt, miközben kilométereken keresztül menekült taxijával a rendőrök elől – közölte a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség.

A férfit 2016 augusztusában akarták igazoltatni a járőrök, de hiába jelezték a szándékukat, a sofőr nem reagált, ezért az egyenruhások üldözni kezdték. Az áltaxis az Üllői úttól egészen a Várkert rakpartig menekült, miközben a rendőrök kihangosítón keresztül többször is felszólították, hogy álljon meg.

Az áltaxis menekülés közben átment a záróvonalon, a tilos jelzésen, majd a szemközti sávba hajtott, ahol több autónak is nekiment, azután pedig a járdán haladt tovább, ahol a gyalogosoknak el kellett ugraniuk az ámokfutó elől.

A sofőr végül a Várkert környékén elvesztette az uralmát a jármű felett, és a szalagkorlátnak ütközött. Az is kiderült, hogy az autó vezetője kábítószert is fogyasztott. A férfi az elfogása után azt mondta, hogy, mindez nem befolyásolta az autóvezetésben.

A jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő vádlottat akár négy és fél éves börtönbüntetéssel is sújthatja a bíróság.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »