Vádat emeltek a Sátor-klán 14 tagjával szemben

Vádat emeltek a Sátor-klán 14 tagjával szemben

POZSONY. A Speciális Ügyészség Hivatalának ügyésze vádat emelt egy főleg Dunaszerdahely környékén tevékeny bűnbanda 14 tagja ellen.

„A Speciális Ügyészség Hivatalának (ÚŠP) ügyésze január 12-én a Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS) vádat emelt Zsolt N.-nel és társaival, összesen 14 vádlottal szemben 13 bűncselekményben. Az ügyész bűnszervezet alapításának, kitervelésének és támogatásának bűncselekménye, előre megfontolt szándékkal elkövetett szándékos emberölés bűntette, gyilkosság, hamis vád bűntette és más egyéb bűncselekmények okán emelt vádat" – tájékoztatott Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészség Hivatalának szóvivője.

Szavai szerint az ún. Sátor-bűnbandáról van szó, amelynek legalább 1999 és 2010 közötti tevékenysége elsősorban Dunaszerdahelyre, de a Galántai és a Komáromi járásra, illetve más, Szlovákia területén található helyekre, továbbá Magyarországra is kiterjedt.

Hírdetés

„A vádirat kilenc gyilkosságról tesz említést. Strómanokról van szó, akik révén túlzott mértékű adót igényeltek vissza, illetve a bűnbanda és egy konkurens bűnszövetkezet tagjai is megtalálhatóak közöttük. A vádlottak között a rendőrség egy volt magas beosztású tisztje, Boris D. is megtalálható, aki információkkal látta el az adott bűnszervezetet” – fűzte hozzá a szóvivő.

A vizsgálati akta 72 kötetből és több mint 20 ezer oldalból áll. Jelenleg 6 személy vizsgálati fogságban van.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »