Vádat emeltek a nyugdíjasokat átverő álorvos ellen

Idős koránál fogva korlátozottan képes személyek sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen a 31 éves nő ellen, aki magát háziorvosnak hazudva vert át nyugdíjasokat a Balaton környékén. A tettes ellen már korábban, egy hasonló ügyben vádat emeltek, írja közleményében az ügyészség.

A magát háziorvosnak kiadó nő idén májusban Balatonfüreden csalta el egy idős hölgy nyugdíját. A 89 éves asszony éppen a háza kertjében dolgozott, amikor megszólította, majd a ház teraszán beszélgetésbe kezdtek. Az álorvos felajánlotta, hogy pénzért gyógyszereket ír fel neki, és még aznap egy orvosi műszert visz házhoz. Ehhez elkérte a sértett nyugdíját, amelyet éppen akkor hozott meg a postás, ráadásul azt állította, hogy ezt megbeszélte a nő fiával.

Egy órával később már Pétfürdőn „rendelt” a csaló, ott egy 84 éves nőnek mondta azt, hogy ő az új háziorvos. Előadta, hogy családlátogatásra érkezett, és a házaspár egészségi állapota miatt speciális műszert kell megrendelnie. A kamu eszköz árának felét elkérte, azt hazudva, hogy a pénzt a társadalombiztosítás utóbb visszafizeti. A házaspár elhitte az elmondottakat, és 150 000 forintot fizetett neki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »