Vádat emeltek a kukoricahalomba fulladt gyerek ügyében

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség egy sombereki mezőgazdasági vállalkozó és alkalmi munkása ellen. A vád szerint az ő mulasztásuk miatt fulladt bele a kukoricahalomba egy kilencéves kisfiú tavaly novemberben – közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye felidézte: a vállalkozó telephelyén játszó három – 9, 10 és 11 éves – gyerek bemászott a terményszárítóba, az öt-hat méter magasra felhalmozott szemes kukoricához. A kilencéves kisfiú felmászott a terményhalom tetejére, elsüllyedt benne és megfulladt.

Az ügyészség szerint a baleset időpontjában a telephelyen tartózkodó vádlottak tudtak arról, hogy a tárolónál gyerekek játszanak, de ezt megengedték nekik, nem küldték el őket onnan.

A szakértők megállapítása szerint mindkét férfi számos foglalkozási szabályt szegett meg, ami közvetlen összefüggésben áll azzal, hogy az egyik kisfiú meghalt, a másik kettő élete, testi épsége pedig közvetlen veszélybe került.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kilencéves kisfiúra elsüllyedése után mintegy tíz perc elteltével találtak rá, egy órán át próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »