Vádat emeltek a két hajléktalant agyonverő 15 éves Apolló ellen

Különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy éjszaka leforgása alatt megölt két hajléktalant Tatabányán – tájékoztatta a főügyészség.

Reszl Ildikó főügyész közölte: a fiú árpilis végén egy parkban töltötte az estét barátaival, majd hazafele menet egy buszmegállónál észrevette, hogy a várórészben alszik egy hajléktalan férfi, akivel egy alkalmi munka kapcsán korábban konfliktusba keveredett.

"M". Apolló beszélni akart a férfival, felkeltette, de a sértett elküldte, amin a fiú felháborodott, ezért nagy erővel ököllel megütötte a fejét, majd miután a férfi eleset, tovább ütötte és rúgta. A magatehetetlen férfitól elvette a táskáját és mobiltelefonját, majd a táskát útközben elrejtette, a telefont megtartotta.

A gyilkosság elkövetése után a fiatalember a lakásukhoz tartozó lépcsőházban leült, mert nem mert hazamenni. A lépcsőházból éjjel az egyik presszó melletti füves területre indult, majd meglátta, hogy a presszó kerthelyiségében lévő padon egy hajléktalan férfi alszik.

A fiú ezt a férfit is felkeltette, és közölte vele, hogy magánterületen tartózkodik, menjen el. Az álmából ébredő sértett szitkozódott, erre a fiatalkorú kiráncigálta a padok közül, és őt is többször ököllel megütötte, majd tovább bántalmazta az eleső férfit.

Hírdetés

Mindkét férfi a helyszínen életét vesztette, haláluk “átlagot meghaladó szenvedések után” következett be. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a fiú részletes beismerő vallomást tett kihallgatásán.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

Békésen focizgat a rácsok mögött a brutális kettős gyilkosság után a 15 éves tatabányai fiatal

A boncorvosok is meghökkentek, amikor meglátták a tatabányai kettős gyilkosság áldozatait

Rendkívül agresszíven gyilkolt a 15 éves tatabányai – állítása szerint "nem akarta bántani" őket

Kettős gyilkosság Tatabányán: beismerő vallomást tett a 15 éves helyi "fiatal" – ez sem gárdista


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »