Vádat emeltek a drogos szutyok ellen: nyakon szúrt egy férfit egy tatabányai buszmegállóban

Vádat emeltek a drogos szutyok ellen: nyakon szúrt egy férfit egy tatabányai buszmegállóban

Vádat emeltek a drogos szutyok ellen: nyakon szúrt egy férfit egy tatabányai buszmegállóban

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt vádat emelt az ellen a nyolc hónapja letartóztatásban lévő tatabányai férfival szemben, aki Tatabánya egyik buszmegállójában megtámadott, majd nyakon szúrt egy embert.

Hírdetés

Az elkövető 2018. június 7. napján, tatabányai otthonában kábítószert fogyasztott, majd másnap a lakóhelye előtt, az utcán italozott. A szeszesital fogyasztását 23 óra körül hagyta abba, otthon ruhát váltott, majd újra az utcára ment. Hajnal 1 óra körül lépett oda az egyik tatabányai buszmegállóban beszélgető későbbi áldozatához és annak testvéréhez.

A kábítószer és alkohol hatása alatt álló vádlott – szóváltás nélkül – a sértettet a nyakánál fogva megragadta, a padról felrántotta, a földre lökte. A sértett védekezett, lelökte magáról a támadót, majd kérdőre vonta, miért támadt rá. Erre a drogos bocsánatot kért, majd úgy tűnt, vége a balhénak, és mindketten távoznak, ám ekkor a támadó, anélkül, hogy bármit mondott volna, hirtelen a magánál tartott 6 centi pengehosszúságú késsel egyszer, közepes erővel sértettet nyakon szúrta, majd elfutott.

Szerencsére csupán egy 2 centiméter mély, 8 napon belül gyógyuló sebet okozott, de a testtájékra figyelemmel a szúrás alkalmas volt halált okozó sérülés előidézésére, ennek elmaradása a puszta véletlenen múlott.

A gyanúsított letartóztatását a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság először 2018. június 11-én rendelte el, majd legutóbb március 11-ig meghosszabbította, mert fennállt a bűnismétlés veszélye.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »