Vádat emeltek a deteki alpolgármester állatkínzó fia ellen

Állatkínzók ellen emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség, a két fiatal brutális kegyetlenséggel várt agyon egy kutyát még az elmúlt év nyarán – közölte a vádhatóság szerdán.

A tájékoztatás szerint a 16 éves fiatalkorú és a 19 éves felnőtt korú férfi Detek község közelében az út menti árokban fedezett fel egy kistestű, mozgásában erősen korlátozott kutyát. Az állatot egy szerszámnyéllel agyonverték. Egyikük telefonjával felvette az esetet, és a videót feltöltötték az internetre.

Korábban az Alfahír az elsők között számolt be a brutális esetről, amely óriási felháborodást keltett a közvéleményben. A deteki alpolgármestert, Gulyás Erzsébetet a Jobbik azonnali lemondásra szólította fel, mert mint Egyed Zsolt parlamenti képviselő fogalmazott, „olyan ember, aki a gyerekét ilyenné neveli, alkalmatlan egy település második embereként felelősen intézkedni”.

A kegyetlen gyilkos rácsok mögé juttatásáért több közéleti személyiség, köztük zenészek is felszólaltak. Az egyik népszerű aláírásgyűjtő-íveket szolgáltató weblapon pedig csaknem 25 ezer aláírás gyűlt össze, hogy ítéljék el az állatkínzót.

Május végén Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő kezdeményezésére másodjára került sor az Állatvédelmi Kerekasztal ülésére (előtte januárban ült össze). A Jobbik szerint Magyarország jelentős lemaradásban van az állatvédelem terén, amin pártpolitikán felül álló konstruktív párbeszéddel lehet változtatni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »