Vádalkut akar kötni A. Zoltán, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja

Vádalkut akar kötni A. Zoltán, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja

A Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében gyanúsított A. Zoltánt pénteken átszállították a bazini Speciális Ügyészi Hivatalba (ÚŠP). Nyolc nappal ezelőtt kérte az ügyészségen a vádalku kötésének lehetőségét.

A. Zoltánt és Alena Zs-t azzal gyanúsítják, hogy a gyilkosság közvetítőjeként szerepeltek a Kuciak-ügyben. További gyanúsított Miroslav M., aki bevallotta, hogy ő lőtt, valamint Zs. Tamás, aki segédkezett a bűncselekmény elkövetésében. Marian Kočnert, aki a televíziós váltók ügyében őrizetben van, a gyilkosság megrendelésével gyanúsítják. A. Zoltán beismerő vallomást tett és együttműködik a rendőrséggel. Tettéért 25 év, vagy életfogytig tartó börtönbüntetést kaphat. Ha vádalkut köt, enyhíthetik a büntetését.

Alena Zs.-t, Sz. Tamást., Miroslav M.-t és A. Zoltánt Peter Šufliarský és Maroš Žilinka ügyész, valamint Daniel Lipšic ügyvéd meggyilkolásának előkészítésével is meggyanúsította a nyomozó.

Hírdetés

A. Zoltán szeptemberben a besztercebányai (Banská Bystrica) Speciális Büntetőbíróságon tett vallomást. Jan Kuciak és menyasszonya meggyilkolásáról, valamint az ügyészek és az ügyvéd meggyilkolásának előkészítéséről beszélt. Mivel az ügyét külön eljárás keretében tárgyalják, újból vallomást kellett tennie.

A különleges ügyész korábban bejelentette, hogy az újságíró meggyilkolásának ügyében gyanúsított négy személy ellen november 27-ig vádat emelnek. Elmondása szerint négy ember meggyilkolásával és legalább három gyilkosság előkészítésével vádolhatják meg őket.

Jan Kuciak az Aktuality.sk oknyomozó újságírója volt. Őt és menyasszonyát 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi házukban. A megrendelő legalább 70 ezer eurót fizetett Kuciak meggyilkolásáért.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »