V. Ősök Napja

V. Ősök Napja

Adjon az Isten!

A 2019-es évben is megrendezte a Magyar Turán Alapítvány az Ősök Napját, immár 5. alkalommal.

Az Új Magyar Gárda Mozgalmat kérték fel biztosítói feladatok ellátására, amit ismét örömmel fogadtunk el, mint önkéntes tevékenységet. Az előző évektől eltérően már csütörtökön szükség volt bajtársaink munkájára a behajtó utaknál és a kemping területén.

A pénteki napon érkezett meg a legtöbb gárdista a feladat teljesítéséhez.

Hírdetés

A rendezvény fő napja szombat volt. A nézők láthattak egy Nomád vonulást, ami őseink bevonulását elevenítette meg. Tevék, bivalyok, málhás állatok, lovasok, gyalogosok majdnem 1 km hosszan vonultak a pusztában. Akik jelen voltak visszarepülhettek a honfoglalás korába, és átélhették a Magyarok bevonulását.

A gárdisták több ponton teljesítették vállalt kötelezettségüket. A küzdőtéren volt a legnagyobb kihívás, mint eddig mindig, de a tömeg ellenére mindenki kiemelkedően végezte feladatát. A három nap ha nem is szórakozásból állt, mégis közelebb hozta a bajtársakat baráti és családi kötelékbe, ugyanis az évek óta tartó csapatmunka már egy igazán erős közösséget formált.

A Magyar Turán Alapítvány most is, mint minden évben hálás az önkéntes segítségért és a jövőben is számít a részvételre. Az Új Magyar Gárda Mozgalom a kihívások ellenére is balesetmentesen zárta a hétvégét.

Szebb Jövőt!

UMGM országos sajtó


Forrás:ujmagyargardamozgalom.com
Tovább a cikkre »