Üzengetés helyett szakmai vitára hívja a miskolci Fideszt a Jobbik

A miskolciak és a Jobbik győzelme a perecesi nevelőintézet kapcsán kiverte a biztosítékot a városvezetésnél, véli Pakusza Zoltán.

Magyar Menedék - Badiny

A Jobbik önkormányzati képviselője Soós Attila fideszes frakcióvezető sajtótájékoztatójára reagálva elmondta, a kormánypárti képviselő „tücsköt-bogarat összehordott” a sajtó előtt, ezért fontos tisztázni a tényeket. Először is Soós állításával szemben nem hat, pusztán másfél éve a terület megválasztott képviselője a jobbikos politikus. Ebben a minőségében a perecesiek, kiliániak és bulgárföldiek érdekében például az idén hat fejlesztéssel kapcsolatos módosító indítványt nyújtott be a költségvetéshez, amit a Fidesz-frakció, élén Soós Attila bankár politikussal leszavazott. Ez is jelzi, hogy Soós állításával szemben a városvezetés valójában nem támogatja az itt élőket.

Azt sem szabad elfelejteni – tette hozzá Pakusza –, hogy a nemzetközi cigány kulturális központ Miskolcra építését a Fidesz-frakció megszavazta, és attól csak a Jobbik és a miskolciak összefogásának köszönhetően menekült meg a város. Pakusza Zoltán szerint a bentlakásos iskolát a nevelőintézettől megkülönböztetni még mindig nem tudó Soós Attilától leginkább arra várnának választ a miskolciak, hogy hol lesznek azok az önkormányzati lakások, ahová a számozott utcaiakat költöztetné a város úgy, hogy még bérleti díjat sem kér tőlük.

Az ellenzéki politikus végezetül arra kérte a Fidesz frakcióvezetőjét, üzengetés helyett a két párt szakpolitikusai folytassanak konstruktív vitát a Miskolc Tv-ben a város közbiztonságáról, a becsődölt telepfelszámolásról és a városvezetés által a számozott utcaiaknak felkínált lakásokról.

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »