Üzenetben figyelmezteti felhasználóit a majomhimlőre egy meleg társkereső applikáció

Üzenetben figyelmezteti felhasználóit a majomhimlőre egy meleg társkereső applikáció

A Grindr nevű, homoszexuálisoknak készült telefonos társkereső alkalmazás olyan üzeneteket küldött európai felhasználóinak, amelyekben a majomhimlőre figyelmezteti őket. A jelenlegi járvány kitörését az egészségügyi szakértők néhány, a kontinensen zajló LMBTQ-eseményhez kötik – adta hírül a Telegraph nyomán a Demokrata.

A figyelemfelhívó üzenetben részletezik a betegség néhány jelét és tünetét, valamint azt, hogy a betegség személyközi érintkezéssel, valamint a fertőzött személy „ruhájának, ágyneműjének vagy szexuális játékszereinek” megérintésével is terjedhet. A cég most állítólag hasonló üzenetet készít amerikai felhasználói számára is.

A The Telegraph beszámolója szerint

Hírdetés

az új járvány kitörésekor a vírussal fertőzöttek „jelentős része olyan férfiak közül került ki, akik más férfiakkal létesítenek szexuális kapcsolatot.”

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a jelentések szerint a járvány kitörését két – belgiumi és spanyolországi – bulin történt, „kockázatos szexuális viselkedéssel” hozza összefüggésbe – fogalmazott a portál.

A brit hatóságok jelenleg az ismert esetekkel kapcsolatos kontaktkutatást végzik, a betegség ellen pedig oltóanyag áll rendelkezésre azok számára, akiknél még nem jelentkeznek a tünetek; ezek kialakulása azonban akár három hétig is eltarthat – ismertette a Telegraph.

mandiner.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »