Üzen a TEK minden utazó magyarnak

További együttműködésről állapodott meg a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság idejére.

Az együttműködés alapján a TEK folyamatosan figyeli az Eb rendezéséért felelős hatóságok által közzétett híreket, amelyek a helyszínen tartózkodó szurkolók vagy a mérkőzések biztonságával kapcsolatosak. A TEK a helyi hatóságok által kiadott releváns információkat magyar nyelven teszi közzé az MLSZ hivatalos Facebook és Twitter oldalán. Az együttműködés célja, hogy a helyben keletkező és nyilvános információk az Eb ideje alatt magyar nyelven is eljussanak a helyszínen tartózkodó szurkolókhoz – olvasható az MLSZ honlapján.

Az európai szolgálatok egybehangzó véleménye szerint a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság terrorfenyegetettsége kiemelt biztonsági kockázatot jelent. A TEK azt javasolja, hogy a kiutazók mindig tartsák be a helyi rendvédelmi szervek által bevezetett intézkedéseket és az egyes helyszíneken érvényes biztonsági előírásokat. A mérkőzéseket a helyszínen figyelemmel kísérő magyar állampolgárok biztonsága érdekében a Terrorelhárítási Központ egy ajánlást is megfogalmazott. Az ajánlások betartásával a szurkolók nagyban segíthetik a helyi hatóságok munkáját és növelhetik saját biztonságukat. Az ajánlások a www.tek.gov.hu oldalon elérhetők.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »