Üveggel verték fejbe az LMP-s aláírásgyűjtőt

Olvasói információkra hivatkozva a 444 arról számolt be, hogy üveggel verték fejbe az LMP egyik, a budapesti olimpiarendezés ellen aláírást gyűjtő aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban. A helyszínre rendőrök is érkeztek, az aktivistához mentőt kellett hívni. Az LMP az MNO-nak megerősítette az értesülést.

Úgy tudjuk, a fiatalembert kórházba szállították.

A Reflektor.blog.hu-nak a megtámadott aláírásgyűjtő elmondta: épp egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna, ám az ismeretlen megint visszatért és lökdösődés kezdődött. Ez hamar véget ért, mert az ismeretlen ismét elfutott. 

Nagyjából ekkorra értek ki a BKV őrei is, akik kérdőre vonták az aláírásgyűjtőket, hogy mit keresnek ott és miért kiabálnak. E párbeszéd alatt a semmiből érkezett az elkövető – aki a korábbi szóváltások részese is volt – és egy borosüveggel fejbe vágta az aktivistát, akinek nyílt, vérző seb keletkezett a fején. Az aktivista bemenekült a forgalmi irodába, ám onnan ki akarták küldeni: a legnagyobb baj az volt a BKV-s intézkedők szerint, hogy összevérezi a helyiséget – olvasható. Ezután érkeztek ki a rendőrök és a mentők. A történtekkel kapcsolatban megkerestük a BKV-t, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Szombaton az LMP józsefvárosi képviselőjét, Jakabfy Tamást fejelte le egy férfi, amikor a Rákóczi téren gyűjtött aláírást. A férfi az egyik kiérkező rendőrt is megharapta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »