Üveggel verték fejbe az aktivistát – mentők vitték el

Ismét egy LMP-s aláírásgyűjtő aktivistát támadtak meg, ezúttal a Móricz Zsigmond körtéren, csütörtök reggel. Az aktivistát üveggel fejbe verték, a mentők vitték el.

A támadó elmenekült, a rendőrök a helyszínen vannak – írja az esetről hírt adó Reflektor.blog.hu.

A lapnak a megtámadott aktivist azt mondta, hogy épp egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna, mikor visszatért megint az ismeretlen és lökdösődés kezdődött, bár az hamar véget ért, mert az ismeretlen ismét elfutott. 

Nagyjából ekkorra értek ki a BKV őrei is, akik kérdőre vonták az aláírás-gyűjtőket, hogy mit keresnek ott és miért kiabálnak. E párbeszéd alatt a semmiből érkezett az elkövető – aki a korábbi szóváltások tettese is volt – és egy borosüveggel úgy fejbe vágta az aktivistát, hogy annak nyílt, vérző seb keletkezett a fején. 

Ez azonban még semmi, az aktivista ugyanis próbált segítséget szerezni:

Az aktivista bemenekült a forgalmi irodába. Onnan viszont ki akarták hajítani, mert a legnagyobb baj az volt a BKV-s intézkedők szerint, hogy összevérezi a helyiséget…

Mint ismert, korábban a a Rákóczi téren fejeltek le egy aláírásgyűjtőt (Jakabfy Tamás LMP-s józsefvárosi képviselőt). Akkor a támadó a kiérkező rendőrt is megharapta (igen, megharapta).


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »