Utolsó pillanatokban kapott ki a Videoton

Utolsó pillanatokban kapott ki a Videoton

Az éllovas Ferencváros egygólos győzelmet aratott szerdán a sereghajtó Békéscsaba otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában. A játéknap többi mérkőzésén hosszabbításban szerzett góllal nyert a DVTK, Hrepka Ádám újabb győztes találatot szerzett, ezúttal a Budapest Honvéd ellen. Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott Sopronban a Haladással, míg a Puskás Akadémia hazai pályán nyert a Paks ellen.

Az OTP Bank Liga 24., hétközi fordulójának egyik érdekessége, hogy a kijelölt játékvezetői csapat tagjai közül hárman a Békéscsaba – Ferencváros meccsre tartva közúti balesetet és sérüléseket szenvedtek. Viszokai László, Oláh Gábor és Becséri Gergely így nem tudta ellátni feladatát, ezért a szövetség játékvezető bizottsága a tartalékok közül kért fel új asszisztenseket. Az eredetileg kijelölt vezetőbíró, Pintér Csaba munkáját ifj. Kormányos Gábor, Szvetnyik Bence, Berger József és Nazsa Tamás segítették a találkozón.

Az első félidő első fele óriási FTC-fölényt hozott, mintegy fél óra után azonban kiegyenlítettebbé vált a játék. A szünethez közeledve kihagytak egy óriási helyzetet a csabaiak, közvetlenül a félidő vége előtt pedig a zöld-fehérek jutottak előnyhöz, miután Radó lecsapott egy levágódó labdára, és a jobb alsó sarokba lőtt. A fordulás után mindkét oldalon kialakultak kisebb-nagyobb helyzetek, a hajrában pedig mindent megtett az egyenlítésért a hazai csapat – Dibusz többször bravúrral hárított –, de több gól már nem esett. A listavezető Ferencváros két nyeretlen meccs után győzött ismét, s jelenleg húsz pont előnnyel vezeti a tabellát.

Puskás – Paks

A forduló kora délutáni, Puskás Akadémia – Paks találkozón aktívan kezdett mindkét együttes, ám lendületük nem tartott sokáig. Eleinte a vendégeknél volt többet a labda, negyedóra elteltével a hazaiak vették át a játék irányítását, hogy aztán a játékrész végén ismét a Paks legyen enyhe mezőnyfölényben. Jól jellemzi az első 45 percet, hogy ez idő alatt mindössze egyetlen lövés találta el a kaput.

Fordulást követően rákapcsolt a szünetben kettőt cserélő Puskás, Csurko pedig egy jól eltalált lövéssel vezetést szerzett a hazaiaknak. Azonnal reagált a Paks, és egy sarokrúgás után majdnem egyenlített, de Papp a kapu torkából fölé emelt. Ennek ellenére nem sokáig állt 1-0 az eredményjelzőn, hiszen Gévay hibája után Mészáros nem hibázta el ziccerét és kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. A vendégek az utolsó negyedórában tovább fokozták a nyomást, Hahn révén szépítettek, egyenlíteniük azonban nem sikerült.

DVTK – Videoton

A Diósgyőr és a Vidoton összecsapásán eleinte mezőnyjáték folyt a pályán, majd a hazai csapat került fölénybe. A hazaiak több támadást vezettek, a székesfehérváriak pedig időnként csak sárga lapot érő szabálytalanságokkal tudták megállítani őket. A DVTK büntetőből jutott előnyhöz, de még a szünet előtt egyenlített a Videoton, amely az első 45 perc alatt ritkán jutott el kapura lövésig.

A második félidőben viszont jórészt a vendégek irányítottak, a diósgyőriek kevésbé tudták megtartani a labdát, a játék többnyire az ő térfelükön zajlott. A hajrára aztán ismét felpörögtek a hazaiak, és a hosszabbításban a csereként beállt Novothny Soma góljával kiharcolták a győzelmet.

MTK – Honvéd

Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek az első félidőben, a 29. percig Khaly Iyane Thiam kapufája jelentette a legígéretesebb helyzetet. Akkor Thiam Hrepka Ádámot ugratta ki, s ő nyolc méterről bevette a Honvéd kapuját.

A folytatásban is többször veszélyeztetett mindkét fél, de újabb gól már nem esett. Hrepka ezzel két mérkőzés alatt, két győztes góllal segítette csapatát. Az MTK ezzel a győzelemmel négy mérkőzés óta veretlen.

Haladás – Újpest

Az első negyedórában a Haladás játszott fölényben és a vezetést is megszerezte bő tíz perc után, ugyanis Sankovic eladott labdáját követően Williams értékesítette ziccerét. Ezután is a szombathelyiek irányítottak, az Újpest mégis egyenlíteni tudott Lencse szép megmozdulása révén. A bekapott gól megzavarta a hazaiakat, de a szünetig nem született újabb találat.

A folytatásban a fővárosiak futballoztak veszélyesebben, több helyzet is akadt előttük, de a befejezésnél, ha nem sokkal is, de rendre célt tévesztettek a lila-fehér játékosok. Később visszaesett az iram, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Úgy tűnt, mindkét csapatnak megfelel a döntetlenért járó egy pont, és a lefújásig már nem is változott az eredmény.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »