Utolsó esély a ringben

Utolsó esély a ringben

A magyar ökölvívók számára eljött az utolsó esély, hogy Harcsa Zoltán (75 kg) után más is képes legyen kiharcolni a riói olimpián való indulás jogát. Hét bokszolónk indult ma el Bakuba, hogy riói kvótához jusson.

Eddig Harcsa Zoltán (75 kg) révén mindössze egy riói kvótával rendelkeznek a magyar amatőr ökölvívók. Most eljött az utolsó lehetőségük, hogy többen is kiharcolják az olimpiai indulás jogát, ugyanis ma délelőtt heten indultak útnak, hogy a bakui világselejtezőn kvótás helyen végezzenek. Az elképzelt csapatból egyedül Bernáth István (+91 kg) nem tarthatott a többiekkel, mert orvosi tanácsra nem vesz részt a viadalon. A torna csütörtökön kezdődik, és Kovács László szövetségi kapitány szerint minden esély megvan arra, hogy egy-két újabb kvótát szerezzen a magyar válogatott.

– Formába hozással telt az elutazás előtti hét, hogy minél élesebbek, minél frissebbek legyenek a srácok. Az edzések után személyre szabottan elemeztük a várható ellenfeleinket. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a felkészülés során Csóka, Varga és Nyéki, a többiek a vártnak megfelelően hozták magukat. A felkészülés utolsó időszakában Tar Sanyi a magánéletbeli problémája miatt mintha szétcsúszott volna, de ez akár még a javára is fordítható a meccsein. Bacskai Balázs a kerettől külön végezte a munkát Erdei Zsolt irányításával a Madárfészek Akadémián. Az Európa-bajnok öklözőnek nemrégen egészséges kisfia született, és remélhetőleg ez az örvendetes esemény plusz inspiráció lesz a számára Bakuban – jelentette ki a szövetségi kapitány.

A csütörtökön kezdődő tornán a következők képviselik a magyar színeket – 52 kg: Csóka Nándor, 56 kg: Tar Sándor, 60 kg: Varga Miklós, 64 kg: Nyéki Georgián, 69 kg: Bacskai Balázs, 81 kg: Hámori Ádám, 91 kg: Sávoly Gergő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »