Utolérhetetlen az aranyváros, San Francisco

Utolérhetetlen az aranyváros, San Francisco

 A külföldi munkavállalóknak a legjobb lehetőséget az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság kínálja. Az HSBC friss, Expat Explorer rangsorában az első öt helyet e két ország nagyvárosai foglalják el.

Virágzó gazdaság, vezető pozíció a technológiai világban – ez San Francisco, és ez az, ami a munkavállalási feltételeket meghatározza az aranyvárosban. A metropolisz magasan vezeti a 27 587 külföldi munkavállaló megkérdezésén alapuló felmérés rangsorát, amelyben az elérhető fizetés mellett figyelembe vették a munka és a magánélet egyensúlyát, valamint a megélhetési költségeket is.

San Francisco a megkérdezettek 57 százaléka szerint fantasztikus munkalehetőségeket biztosít, ami jóval meghaladja a vizsgált váro­sokban jellemző 25 százalékos átlagot. A megélhetési költségek ugyan magasak, de az elérhető jövedelem is az (207 227 dollár, a második a listán), a lakhatási feltételek pedig kimagaslóan kedvezők. A Brexittel összefüggő aggodalmak ellenére Londont továbbra is kedvelik a külföldi munkavállalók, a megkérdezettek 49 százaléka nyilatkozott pozitívan a brit fővárosban rendelkezésre álló feltételekről. A fizetés nem kiugró (az átlag 107 836 dollár, a 26. a listán), de 10 százalékkal magasabb a globális átlagnál. A munkalehetőségek pedig kiválóak, aminek értékét jól mutatja, hogy a megkérdezettek 52 százaléka már második évtizedét tölti Londonban annak ellenére, hogy a megélhetési költségeket igen borsosnak ítéli.

New York a harmadik, a virágzó pénzügyi központ, a Wall Street óriási kihívás a bankároknak és más pénzügyi szakembereknek. Bár a jövedelmek itt sem kiugróan magasak (az átlag 182 240 dollár, a hatodik legjobb), de egyéb feltételekben sokat kínál a város: a megkérdezettek 40 százaléka nyilatkozott például arról, hogy itt aktívabban él, mint otthon, fizikai állapota sokat javult a költözés óta.

Az ír fővárosban, Dublinban a világon a legmagasabb a külföldi munkavállalók aránya (39 százalék), mivel több technológiai óriás (a többi között a Google és a Facebook) is itt alakította ki európai központját. Úgy tűnik, hogy azok, akik ott dolgoznak, jól is érzik magukat: kétharmaduk szerint a munka és a magánélet egyensúlya érdemben javult, amióta a városban élnek. A fizetések azonban nem tartoznak a legmagasabbak közé: a 91 419 dolláros átlagjövedelem jócskán elmarad a 99 903 dolláros globális átlagtól. Az ötös élbolyt Birmingham zárja. A város az utóbbi években sokat fejlődött a brit kormány fővároson kívüli üzleti tevékenységet ösztönző politikájának hatására. Az átlagjövedelem kifejezetten alacsony (átlagosan 61 950 dollár), de a megélhetési költségek is kedvezők (a megkérdezettek 51 százaléka dicsérte ezt), az oda települők többsége pedig ennek ellenére is jobban keres, mint külföldre költözése előtt.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »