Útlevél a jövőbe – Ösztöndíjprogrammal tanulhatnak tovább a tiszabői fiatalok

Útlevél a jövőbe – Ösztöndíjprogrammal tanulhatnak tovább a tiszabői fiatalok

Orvosi és gyógyszerészeti karra készülnek a tiszabői fiatalok, akik a napokban tesznek szóbeli érettségit. Az ország legszegényebb települései között számontartott faluban a kiemelkedően teljesítő gyerekeket ösztöndíjprogram segíti a továbbtanulásban, és mentorok támogatják őket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016 óta van jelen Tiszabőn, iskolát üzemeltet, fürdőt és mosodát nyitott, valamint sokrétű szociális programmal segíti a településen élő családokat. Az esélyteremtő programok egyike a Magyar Nemzeti Bank támogatásával megvalósuló „Út az érettségihez” elnevezésű ösztöndíjprogram.

A tiszabőiek közül Nagy Barnabás az első, aki az ösztöndíjprogramnak köszönhetően sikeres vizsgát téve szakképzett szobafestő-tapétázóként végzett, és célja, hogy hamarosan ő is leérettségizzen.

Hírdetés

A hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányi előmenetelét segítő, a szeretetszolgálat által lebonyolított ösztöndíjprogramban a munkatársak havonta több alkalommal találkoznak a fiatalokkal, akiket beszélgetésekkel, szabadidős programokkal, de főleg a személyes jelenlétükkel segítenek.

A program az anyagi támogatásnál sokkal többet ad: motivációt, az önbecsülés és a céltudatos életvitel alapjait, perspektívát a jövőre. Barnabás például érettségit szeretne tenni, ezért folytatja tanulmányait. További két fiatal júniusban teljesíti a szóbeli érettségi vizsgáit, és orvosi, illetve gyógyszerészeti karra adták be felvételi jelentkezésüket.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »