Útilaput kötöttek az útépítő talpára – Lakossági tiltakozás nyomán bontottak szerződést a komolytalan céggel Kolozs megyében

Útilaput kötöttek az útépítő talpára – Lakossági tiltakozás nyomán bontottak szerződést a komolytalan céggel Kolozs megyében

Szerződést bontott a Kolozs Megyei Tanács a Kiat Group Construct Kft.-vel, amelyet többen is a megyei önkormányzat útépítő „üdvöskéjeként” emlegetnek. A szerződésbontáshoz hozzájárult a magyarlónai, magyarfenesi, tordaszentlászlói és magyarlétai lakosok közösségi fellépése is, akik ezer aláírással ellátott beadványban tiltakoztak az útépítő vállalat minősíthetetlen munkája ellen.
Két évvel ezelőtt írta alá a Kolozs Megyei Tanács a 107 M jelzésű, Magyarlónát Tordaszentlászlón, Kisbányán és Járavizén keresztül Borrévvel összekötő megyei út teljes felújításáról szóló szerződést a Kiat Group Construct Kft., a Tehnic Asist Kft. és a Damar Consult Kft. alkotta vállalkozói csoportosulással. A helyi román sajtó régóta a Kolozs megyei önkormányzat „házi cégeként” emlegeti a bukaresti székhelyű Kiat Groupot, amely

annak ellenére folyamatosan kapta a megrendeléseket megyei és községi utak javítására és felújítására, hogy a cég által elvégzett munkálatok nem bizonyultak tartósnak.

A botrány idén akkor csúcsosodott, amikor a Kolozs megye egyik kedvenc hegyvidéki üdülőtelepére, Kisbányára vezető 42 kilométeres útszakaszt a kivitelező járhatatlan állapotba hozta, sőt a munkálatokat többször is félbehagyta. De már a felújítás elkezdésekor elképedve tapasztalták a környékbeli falvak lakói, hogy a cég milyen „eredeti” technikát alkalmaz. „A régi aszfaltot hellyel-közzel vékonyan felkaparták, de sok helyen a meglévő aszfaltra terítettek zúzott követ, amit ledöngöltek, majd ráhúzták az aszfaltréteget. Szóltunk a megyei tanács illetékeseinek, hogy ez nem fog tartani, mert a középen levő száraz kőréteg mozog, és a felső aszfaltréteg szét fog repedni. Azt válaszolták, hogy ezt mérnökök tervezték, és ők vállalják érte a felelősséget, mi ne foglalkozzunk vele” – magyarázta lapunknak Asztalos István, a kincses várostól 25 kilométerre fekvő Tordaszentlászló RMDSZ-es alpolgármestere. Az elöljáró azt is kifogásolta, hogy a szomszédos Magyarfenesen korábban felújított útszakasz egy részét is felkaparta az útépítő cég, pedig azzal nem is kellett volna foglalkoznia. Mivel az út menti települések önkormányzatainak semmi beleszólásuk nincs a megyei utak karbantartásába, észrevételeiket nem vette figyelembe sem a megyei tanács, sem az útépítő cég.

Az augusztusban rendezett Magyarfenesi Napokon fogalmazódott meg néhány helybéli és tordaszentlászlói lakosban, hogy gyűjtsenek aláírásokat a helyzet rendezése érdekében.

Hírdetés

Rövid idő alatt mintegy ezer kézjegy gyűlt össze: az internetes beadványt Balázs Attila tordaszentlászlói református lelkész fogalmazta meg és indította útjára.

A kalotaszegi lelkipásztor a Krónikának úgy fogalmazott, hogy az összefogásnak mindig nagyobb ereje van, mint az egyénileg vívott harcnak. „Közösségi ügyekben nagyon fontosnak tartom a civil összefogást. Ez fokmérője a közösség életképességének, erejének” – nyilatkozta lapunknak a lelkész, aki az aláírásokkal ellátott petíciót benyújtotta a Kolozs Megyei Tanácsnak, ahonnan a napokban kapott válaszlevelet a megyei önkormányzat elnökének, Alin Tișének az aláírásával. Ebben a legfontosabb információ az, hogy

a megyei tanács nekilátott az útépítő céggel kötött szerződés felbontásának,

és amíg új tenderkiírásra sor kerül, rövidesen egy másik társaság végzi el a legszükségesebb útjavításokat, hogy a 107 M megyei út mindenhol biztonságosan járható legyen.

Balázs Attila szerint az utóbbi egy évben a községből többen megkeresték egyénileg a megyei tanács illetékeseit, hogy szóvá tegyék az útjavítás tarthatatlanságát, többek között azt, hogy az útépítők időről időre eltűntek a környékről. Az emberek nemcsak azért dühösek, mert sokkal hosszabb időbe telik a közeli Kolozsvárra történő ingázás, hanem mert a rossz minőségű, huppanókkal, gödrökkel teli út tönkreteszi a személygépkocsikat is.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »