Utas okozott valóságos katasztrófát egy német reptéren

Utas okozott valóságos katasztrófát egy német reptéren

Káosz alakult ki a müncheni repülőtéren szombaton, miután a hatóságok reggel lezárták a forgalmas légikikötő egyes részeit egy nő miatt, aki a biztonsági ellenőrzést megkerülve jutott be a tranzit zónába.

A német szövetségi rendőrség szűkszavú Twitter-üzenetben közölte, lezárták és kiürítették a légi kikötő 2-es számú terminálját, miután 6 óra 45 perckor bejelentést kaptak egy eddig még nem azonosított nőről, aki megsértette a biztonsági intézkedéseket.

A lezárás számos késéshez, járattörlésekhez és hosszú sorállásokhoz vezetett a biztonsági ellenőrzéseknél.

Hírdetés

A már repülőre szállt utasok a közösségi médián arra panaszkodtak, hogy nem hagyhatják el a várakozás alatt a gépeket, míg mások a járataikra vonatkozó információhiányt kifogásolták.

Beszámolók szerint a repülőtéren kaotikus állapotok uralkodtak, igaz hangosbemondókon a hatóságok nyugalomra intettek, a légikikötő személyzete pedig vizet osztott a várakozásra kárhoztatott utasoknak.

Időközben újra megnyitották a jórészt a német Lufthansa légitársaság és partnerei által használt 2-es terminált, annak ellenére, hogy a keresett személy délig nem került elő.

Bajorországban a nyári iskolaszünet pénteken kezdődött, ami csak fokozta Németország második legforgalmasabb repülőtérének leterheltségét a hétvégén.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »