„Utálom, hogy ezt kell mondjam, de bevándorlók voltak. Ez az igazság”

Egy 17 éves lány elmesélte, hogyan zaklatták „külföldi” fiatalok egy svédországi zenei fesztiválon. Nem ő volt az egyetlen áldozat. Legkevesebb 35 tizenkét és tizenhét év közötti lányt támadtak meg péntek és szombat este a „Parti a Parkban” nevezetű karlstadi fesztiválon.

Magyar Menedék - Badiny

A legtöbb áldozat arról számolt be, hogy a Kölnben történt szilveszteri eseményekhez hasonlóan, idegen férfiak erőszakkal megcsókolták és tapogatták őket.

Az egyik 17 éves áldozat részletesen is beszámolt arról, hogy a zenei fesztiválon miként vették célba őt a zaklatók. Alexandra Larsson a MailOnline-nak mesélte el, hogy péntek este molesztálás áldozata lett, holott már hónapok óta ezt a rendezvényt várta.

„Az éjszaka kezdetén még minden rendben volt. A helyzet az utolsó koncert, John de Sohn fellépésekor kezdett eldurvulni nem sokkal éjfél után. Először a hatalmas tömeg a színpadhoz préselt minket, majd a körülöttünk álló férfiak nagyon csúnyán kezdtek el viselkedni, ezért a barátaim rájuk is szóltak” – mesélte a 17 éves lány.

„A srácok válaszul elkezdtek fenyegetni, – Megdögölsz, te k***a! – mondták.”

A verbális zaklatás csak a kezdet volt. A szituáció ezt követően még rosszabb lett. A tinédzser lány a barátnőivel együtt megpróbált eltávolodni a férfiaktól. „Ekkor fogták meg először a fenekemet. Azután egy másik fiú is vette a bátorságot, hogy markolásszon. Megfordultam, és azt mondtam nekik, hogy ezt hagyják abba, bárki is volt az” – emlékszik vissza a lány. Kis idő elteltével a bulizó férfiak még durvábban inzultálták a lányt.

„Éreztem, hogy valamelyik a lábam közé nyúl és a nemi szervemet fogdossa. Még szerencse, hogy farmer volt rajtam.”

Ezt követően a lány a barátnőivel együtt úgy döntött, hogy inkább otthagyja a koncertet. Larsson elmondta, hogy mennyire védtelennek érezte magát, nem tudott kihez segítségért fordulni. A hónapok óta várt esemény rémálommá vált számára.

A tinédzser lány azt is elmondta, hogy az őt inzultáló fiatalok 17-18 évesek lehettek, de nem svédek.
„Utálom, hogy ezt kell mondjam, de bevándorlók voltak. Ez az igazság” – fogalmazott Larsson.

A 17 éves lány később megkereste a rendőrséget és jelentette az esetet, de ez csak egy apró ügy volt a sok közül. A hatóságoknál síró lányok álltak sorba, volt, aki két évvel volt fiatalabb Larssonnál. Őt szintén a színpad előtt fogdosták a migráns fiatalok.

A rendőrség közleménye szerint a zaklatók többsége „külföldi származású”, a közeli menekülttáborban le is tartóztattak két fiatalt.

Az Expressennek az egyik áldozat édesanyja nyilatkozott, aki elmesélte, hogy a rendőrök a bejelentésre csak így reagáltak: „megesik az ilyen, ha fiatalként az ember fesztiválozni megy”.

DailyMail


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »