Utálja a videobírót az UEFA elnöke, de már nincs visszaút

Utálja a videobírót az UEFA elnöke, de már nincs visszaút

Aleksander Ceferin eleve szkeptikus volt, és nem is lett nagy híve a VAR-nak.

Az európai klubfutballnak is állandó szereplője lett a VAR, videobíró dönt nemcsak a legrangosabb bajnokságok mérkőzésein, hanem a Bajnokok Ligájában is. Az európai szövetség, az UEFA elnöke mégsem nagy rajongója a játékvezetők megosztó segédjének.

Aleksander Ceferin a Daily Mirrornak adott interjúban azt mondta, hogy elégedetlen a technológiával, amely felháborítja a szurkolókat is, és bizonytalanságot okoz az európai stadionokban.

“Ez káosz. Nem hiszem, hogy például a lesnél egy vagy két centiméter döntő lehet” – mondta az UEFA-elnök, és jelezte, változtatást javasol a labdarúgás szabályai felett őrködő nemzetközi testületnek, és a játékvezetőiknek is elmondta határozott elképzeléseit.

Hírdetés

“Az UEFA sorozataiban nincs sok játékmegszakítás a VAR miatt, mert a játékvezetők főnöke, Roberto Rosetti utasította a videobírókat, hogy csak nyilvánvaló hiba esetén avatkozzanak közbe” – árulta el Cerferin, és úgy véli, annak az embernek kell döntenie, aki ott van a pályán hetven- vagy nyolcvanezer szurkoló előtt, és nem egy valahol Londonban, Berlinben vagy máshol rejtőző embernek.

“Nem vagyok a videobíró híve. Eleve szkeptikus voltam, és nem tetszik az eredménye sem. Sajnos azonban már nincs visszaút”

– jelentette ki az európai futball vezetője.

A brit lap hozzáteszi, a Premier League játékvezetőinek vezetője, Mike Riley novemberben a 20 élvonalbeli klub képviselői előtt elismerte, hogy addig négy olyan eset is történt, amikor a pályán meghozott helyes döntést változtatta meg a videoasszisztens.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »