Uszodát és sportcsarnokot ígért Orbán Viktor

Uszodát és sportcsarnokot ígért Orbán Viktor

Uszodát és sportcsarnokot ígért Tatabányának a miniszterelnök. Orbán Viktor gazdaságélénkítési tervről állapodott meg a megyeszékhely polgármesterével. A városban a műszaki felsőoktatásban az Óbudai Egyetemmel működne együtt kormányzati támogatással.

Tízpontos megállapodást írt alá a miniszterelnök Tatabánya polgármesterével. Orbán Viktor látogatása a Modern Városok Program része volt Komárom-Esztergom megye székhelyén. A helyi közlekedés fejlesztésére 10 milliárd forintot szán a kormány, de jut pénz az ipari park bővítésére is. „Polgármester úr azt mondta, hogy a gazdaságélénkítés a legfontosabb. Tehát amikor be kellett osztani azt a pénzt, ami a rendelkezésünkre állt, akkor az első helyre azokat a fejlesztéseket tettük, amitől a polgármester úr elmondása szerint azt remélhetjük, hogy a tatabányai és a környékbeli gazdaság élénkülni fog” – mondta a miniszterelnök.

A duális képzést Tatabányán is meghonosítják. „Amit a cégek a legfontosabbnak tartanak – volt egy felmérésünk a körükben a tavalyi évben –, az első helyre a megoldandó feladatok között a szakképzési rendszer további fejlesztését helyezték. Ezt követően szerepelt a műszaki felsőoktatás kiépítése, és itt már előrehaladott tárgyalásokat folytatunk Palkovics államtitkár úrral, hogy az Óbudai Egyetemmel megállapodva, államilag finanszírozott felsőoktatási képzést tudjunk indítani 2017 szeptemberében” – fogalmazott Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere.

A megállapodásban szerepel egy sportcsarnok és egy 50 méteres fedett uszoda megépítése is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »