Uszodai zuhanyhíradó: áremelés a láthatáron

Uszodai zuhanyhíradó: áremelés a láthatáron

Többek között a Sport Aquában megy körbe a hír a vendégek körében, hogy évközben árat fognak emelni. Méghozzá jelentős mértékben. Az Új Szó Nálunk megkereste a Győr Projekt ügyvezető igazgatóját, aki válaszolt kérdéseinkre.

A zuhanyhíradó pontos számokról is beszámol: ötven százalékos emeléssel kalkulálnak. Ez esetben a háromórás úszójegy például 1250-ről 1875-re emelkedne, a hozzá vásárolható szaunajegy pedig 1100-ról 1650-re.  

A találgatásoknak elébe lehet menni úgy, hogy maga az illetékes mondja el a terveket. Nagy Gergely László, a Győr Projekt ügyvezetője elöljáróban leszögezte: a sportuszodában hét éve nem nyúltak az árakhoz, az energiaköltségek (villany, gáz) azonban jelenleg a hétszeresei az előző évinek. Kényszer szülte lépés lesz tehát az áremelés – amennyiben ehhez a tulajdonos is hozzájárul.  

A héten egyeztet a polgármesterrel, s arról is, hogy milyen mértékű lesz maga az emelés. Számok tehát még nincsenek. „Nyilván nem tehetjük meg, hogy az ezer forintos úszójegyet a hétszeres energiaköltségekre hivatkozva a hétszeresére emeljük, erről tehát biztosan nem lesz szó.” 

Hírdetés

Az emelés (ha tényleg lesz) egyaránt érinti a bérleteket, a belépőket és a pályák bérlését is. A sportegyesületekkel szeptemberben tárgyalnak mindig az újabb évről, így náluk onnantól várható az emelés. A vendégkörnél leghamarabb augusztus 1-jétől lehet bevezetni az új árakat – vagy szintén a szeptember 1-jei határidőt lövik be.  

A Magyar Vilmos Uszoda esetében ugyanaz a helyzet a költségeket illetően, illetve a másik két, a Győr Projekt által üzemeltett sportkomplexumnál, az Olimpiai Sportparknál és az Audi Arénánál. Az emelésekre így mindenhol számítani lehet.   

A témát akkor folytatjuk, amikor a pontos számok is ismertek lesznek – valószínűleg még a héten.  

A parkolás és a temetkezés árait a múlt héten már megemelték Győrben, ezekhez közgyűlési döntés is kellett, s ebben a cikkben írtunk róla.

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »