Úszó-Eb: Milák Kristóf Hosszú Katinka útján

Úszó-Eb: Milák Kristóf Hosszú Katinka útján

Számhalmozásra készül a jövő héten rajtoló úszó-Eb-n Virth Balázs tanítványa, aki a gyorsúszásra fókuszált a felkészülés nagy részében.

Mint ismert, Milák Kristóf négy egyéni számot is vállalt az augusztus 11-én rajtoló római Európa-bajnokságra. Edzője, Virth Balázs a világbajnokság után elárulta az InfoRádiónak, hogy kedvenc versenyszámai mellett a gyorsúszás is visszakerül Milák Kristóf repertoárjába.

A szakember tájékoztatása szerint az olimpiai bajnok úszóval – háromhetes hódmezővásárhelyi felkészülése során – most kicsit több hangsúlyt fektettek a gyorsúszásra, mint a világbajnokság előtt, amikor elsősorban arra törekedtek, hogy Milák Kristóf hozza a kötelezőt 200 pillangón. Utóbbi most szinten próbálták tartani, mind az állóképesség, mind az intenzitás részét illetően, gyorson viszont kicsit többet vállalt a sportoló. Virth Balázs megjegyezte, tanítványa nagyon nehéz feladat előtt áll, hiszen miden számot háromszor (előfutam, középdöntő, döntő) kell majd az Eb-n leúsznia, ami

csak az egyéni számok esetében tízenként indulást jelent, ami nagyon komoly terhelés.

Hozzátette: Milák Kristóf ugyan juniorként, illetve ifiként csinált már hasonlót, mindenképp szokatlan kihívás elé állítja a négy egyéni (100, 200 m gyors, 100, 200 m pillangó) számban indulás, kiváltképp annak fényében, hogy még csak pár hete zárul a világbajnokság, ami nyilván mindenkit formába hozott.

Az úszóedző elmondása alapján Milák Kristóf egyébként nagyon lelkesen vágott neki a felkészülésnek, noha csak néhány nap pihenője volt. Nagyon várta ugyanis, hogy egyrészt kipróbálhassa magát gyorson, másrészt hogy erősítsen a gyorsváltó eredményén, hiszen a vb-n az éremesély ellenére csak az ötödik helyet csípte meg a csapat.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(“y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(“uysdfa6ds”);},

Hírdetés

onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Az Eb-t pedig abszolút motiváltan várja

– tette hozzá.

A mostani várakozásokat illetően Virth Balázs úgy fogalmazott, hogy a 100 és 200 pillangó hozható lehet, bár utóbbi épp a sorozat legvégére esik, amikor nyilván már nem lesz a legfrissebb Milák Kristóf. 100 és 200 gyorson pedig egyéni csúcs körüli, vagy azon belüli időt remél az úszótól. Mindazonáltal helyezésben nem nagyon mer tippelni, hiszen rengeteg úszás vár Milák Kristófra, de ő is kíváncsian várja, hogy fogja bírni a sportoló.

A teljes interjú este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában lesz hallható.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »