Úszó-Eb: Cseh Lászlót megijesztették a rajtnál

Úszó-Eb: Cseh Lászlót megijesztették a rajtnál

Alaposan ráijesztett a rajtnál Cseh Lászlóra a medencébe eső holland Joeri Verlinden, ám rutinnal végigment 100 m pillangón, sőt, így is legjobb idővel ment tovább az esti döntőbe. Nagy reményeink vannak még a szintén futamgyőztes Kapás Boglárkában, de ne mondjunk le a legjobb időeredményt tempózó mellúszó Földházi Dávidról sem. És van még egy váltónk is…

A péntek délelőtti londoni úszó-Eb-program 7 számában voltunk érdekeltek.

Rögtön az elején nagy tétje volt a 200 méteres férfi hátúszás előfutamainak, hiszen négy nevezőnk közül háromnak volt már olimpiai szintideje, de az Eb alakította ki a végső utazókeretet. Még ennél is kicsit bonyolultabb lett a helyzet, mert Földházi Dávid bár megnyerte a „házi versenyt” – és a gyengélkedő Balog Gáborral együtt érdekelt lesz az esti középdöntők során –, még tovább kell javítania időeredményén. Azért azt érdemes megjegyezni, hogy Földházi első, Balog negyedik leggyorsabbként jutott tovább.

Következtek a 200-as gyorsúszólányok, az egyaránt visszalépő Hosszú Katinka és Kapás Boglárka híján Késely Ajna és Verrasztó Evelyn. Utóbbi csütörtökön megúszta olimpiai szintjét, így érthető volt, hogy nem nagyon törte magát össze, így viszont az történt, hogy 17. helyével éppen kicsúszott az esti középdöntőből, ahol viszont Késely még tovább javíthat idején, és akár ki is lökheti az „olimpiai repülőből” Verrasztó Evelynt, számonként ugyanis csak két magyar indulhat. Késely 10. idővel középdöntős, és ha rendbe rakja a rajtját, bármire képes lehet.

100 méter férfi pillangón az első kérdésre gyorsan választ kaptunk: Biczó Bence ugyanis önmagához képest pocsékul úszva kigolyózta magát a szám második olimpiai indulási jogáért folytatott küzdelemből, míg Kenderesi Tamás nagy harcban, meglepetésre alulmaradt Pulai Bencével szemben. Cseh Lászlót bár megzavarták a rajtnál (a holland Joeri Verlinden beugrott, szinte beesett a rajtnál), nagy második 50-et ment, és legjobb idővel került a péntek esti középdöntőbe, ahol rajta kívül tehát Pulai Bence is úszik majd, a 9. legjobb idő az övé.

50 m női háton nem sok babér termett György Rékának, aki rosszul rajtolt, és a 39. helyen végzett.

Ugyanezen a távon azért nagyon reménykedtünk abban, hogy a mellúszó Horváth Dávid vagy Financsek Gábor jól szerepel, de előbbi a 35., utóbbi a 21. legjobb időt úszva búcsúzott a további küzdelmektől.

Az egyik legszínesebb versenyszámban, a „nemileg” vegyes gyorsváltóban (4×100) már több örömünk volt, tartalékos négyesünk (Kozma Dominik, Takács Krisztián, Sebestyén Dalma, Jakabos Zsuzsanna) a hatodik legjobb időeredménnyel került az esti döntőbe, ahol bármi lehet!

A nap végén jött Kapás Boglárka kedvenc száma, az 1500 m gyors, amelyen esélyeshez méltóan, futamgyőztesként jutott döntőbe, mellette a spanyol armadát követve viszont egy másik magyarért, Juhász Adélért is szoríthatunk – majd szombat este.

A péntek esti (19 óra) program:
800 m férfi gyors, döntő
200 m női gyors, középdöntő
100 m férfi pillangó, középdöntő

200 m női mell, döntő
100 m férfi gyors, döntő
50 m női hát, középdöntő
200 m férfi hát, középdöntő
100 m női pillangó, döntő
50 m férfi mell, középdöntő
4×100 m vegyes gyorsváltó, döntő


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »