USR-PLUS: A famaffia azért csaphatott le ismét, mert a PNL megakadályozta az erdõ-DNA létrehozását

USR-PLUS: A famaffia azért csaphatott le ismét, mert a PNL megakadályozta az erdõ-DNA létrehozását

Az USR PLUS határozottan elítéli a Tiberiu Boșutar környezetvédelmi aktivista, Mihai Dragolea újságíró és Radu Constantin Mocanu producer elleni támadást, amely akkor történt, amikor a Suceava megyei Coșna térségében illegális fakitermelést dokumentáltak.

Az USR PLUS azt állítja, hogy az újságírók és a környezetvédelmi aktivisták még mindig az erdőmaffia áldozatai, és a megoldás az erdő-DNA sürgős létrehozása.

„A nyilvánosság előtt bejelentett vizsgálatok ellenére a valóságban semmi sem változott, és az újságírók és a környezetvédelmi aktivisták továbbra is az erdőmaffia áldozatai. A megoldást ebben az esetben az erdő-DNA sürgős létrehozása jelenti, egy olyan törvénytervezet, amelyet az USR kezdeményezett az előző törvényhozási ciklusban, és amelyet tavaly a PNL-kormány blokkolt az Alkotmánybíróságon.

Hírdetés

Az USR PLUS emlékezteti Florin Cîțu miniszterelnököt, hogy Stelian Ion, akit egyoldalú döntéssel menesztett az igazságügyi minisztérium éléről, szorosan részt vett ebben a projektben, amely előrehaladott állapotban volt, és volt már ütemterve is a megvalósításra” – olvasható a párt pénteken kiadott közleményében.

Az USR PLUS azt állítja, hogy nincs mentség a projekt megvalósításának késleltetésére, és hogy minden nap, amely anélkül telik el, hogy a projekt működésbe lépne, „csak megerősíti a famaffia és az állami vezetők közötti szoros kapcsolatokat”.

Európai szinten az USR PLUS európai parlamenti képviselői voltak, akik az európai erdészeti stratégiában a környezeti bűncselekmények kivizsgálását és az európai ellenőrző ügynökségek bevonását szorgalmazták az erdőirtás elleni küzdelembe. Az Európai Parlament elfogadta azt a módosítást.

Románia azonban, 11 más tagállammal együtt, tiltakozik az európai erdészeti stratégia ellen, legalábbis annak jelenlegi formájában.

Amint arról írtunk, a Greenpeace Románia bejelentette, hogy Mihai Dragolea filmrendezőt és újságírót, Radu Constantin Mocanu filmrendezőt, valamint Tiberiu Bosutar környezetvédelmi aktivistát egy 20 fős, fatolvajokból álló banda brutálisan megverte. Az esetről itt írtunk bővebben. (stiripesurse.ro, hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »