USR: A „Büntetőügyesek nélkül” kezdeményezésről szóló referendumot a parlamenti választásokkal egyszerre tartsák

USR: A „Büntetőügyesek nélkül” kezdeményezésről szóló referendumot a parlamenti választásokkal egyszerre tartsák

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) azt javasolja, hogy a „Büntetőügyesek nélkül” kezdeményezésről szóló referendumot a december 6-ai parlamenti választásokkal egyszerre tartsák.

A szövetség vasárnap esti közleménye emlékeztet: szeptember 20-án két éve múlt annak, hogy az USR „Büntetőügyesek nélkül” című kezdeményezését benyújtotta a parlamentbe, de azóta, „dacolva az egymillió támogató aláíró akaratával”, a Szociáldemokrata Párt (PSD) a fiókban tartja.

Agerpres

Hírdetés

Fără Penali – 2 ani în Parlament

Astăzi se împlinesc fix doi ani de zile de când inițiativa Fără Penali a ajuns în Parlament. Și tot astăzi se împlinesc fix doi ani de când inițiativa Fără Penali este blocată de PSD în Parlament. PSD-ul care se dezice de Dragnea și nu mai susține candidați penali își bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru Fără Penali. USR a propus votarea inițiativei anul acesta și organizarea referendumului odată cu alegerile locale din 27 septembrie, ca un semnal de schimbare a clasei politice înainte de alegerile naționale din decembrie. Dar PSD s-a opus. Duminica viitoare am fi putut să mergem la urne să votăm pentru noi aleși locali, dar și pentru modificarea Constituției astfel încât penalii să nu mai ocupe funcții publice, astfel încât să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României, dar PSD s-a opus. USR revine cu o nouă propunere și susține votarea inițiativei pe 6 noiembrie în Senat și organizarea referendumului odată cu alegerile naționale din 6 decembrie. Vechile partide trebuie să lase deoparte calculele electorale și să demonstreze că vor să se reformeze după 30 de ani în care s-au rotit la putere și nu au făcut nimic pentru oameni. Fără Penali trebuie să ajungă literă de Constituție!

Julkaissut Uniunea Salvați România – USR Sunnuntaina 20. syyskuuta 2020


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »