Usain Bolt utolsó futását mindenki látni akarja

Usain Bolt a riói három aranya megszerzése után bejelentette, hogy jövőre, a londoni vb-n versenyez utoljára. Eddig kétszázezer jegyigénylés érkezett a 100 méter döntőjére.

Még egy év hátravan ugyan a londoni atlétikai világbajnokságig, de aki jegyet akar szerezni, annak már nagyon nehéz dolga van. Kilencvenkét országból több mint egymillió jegyigénylés érkezett, és ez már most is háromszázezerrel több, mint amennyien a helyszínen láthatják a vb-t. Az eseményre a szervezők ugyanis 700 ezer jegyet biztosítanak.

Ehhez képest csak Usain Bolt 100 méteres futását 200 ezren akarják hivatalosan látni, és ez a szám is még bőven nőni fog a következő egy évben. Jamaica kilencszeres olimpiai bajnoka ugyanis a bejelentése szerint a jövő évi vb-n versenyez majd utoljára.

Utoljára láthatja majd a brit közönség nagy kedvencét, a négyszeres olimpiai bajnok Mo Farah-t is a pályán, a hosszútávfutó ugyanis áttér a még hosszabb távra, így 5 és 10 ezer helyett a jövő évtől maratonin versenyez majd. Két éve kipróbálta magát a leghosszabb távon, de nem akkora sikerrel, hogy már akkor váltson.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »