Űrügynökséget hozott létre Ausztrália

Scott Morrison kormányfő szerdán jelentette be, hogy űrügynökséget hozott létre Ausztrália azzal, hogy 2030-ra szeretnék megháromszorozni az ország űriparának teljesítményét.

Az űrügynökség székhelye Dél-Ausztrália állam fővárosában, Adelaide-ben van. A kormányfő hangoztatta, hogy az űrkutatás révén olyan új technológiákat fejleszthetnek ki, amelyek javítják az élet minőségét a Földön, egyben hatalmas gazdasági és munkalehetőségeket teremtenek. Az ausztrál űrügynökség jelentős szerepre törekszik a nemzetközi űrkutatási programokban is – tette hozzá.

Karen Andrews ipari miniszter azt mondta: a cél az, hogy az ausztrál űrszektor 2030-ra további húszezer munkahelyet teremtsen, forgalma pedig elérje a 8 milliárd dollárt.

Hírdetés

Ehhez Morrison hozzátette, űrügynökségük hozzájárul majd ahhoz, hogy nagyobb részesedést szerezzek a világ űriparából, amely 2040-re elérheti az ezermilliárd dollárt.

Az űrügynökség leendő vezetője, Megan Clark arról beszélt, hogy saját irányítóközpontot hoznak létre. Ez a maga nemében attól lesz egyedülálló, hogy lehetővé teszi a civileknek, hogy felkeressék és megszemléljék az ott folyó munkálatokat.

Ausztráliában az űripar jelenleg tízezer embert foglalkoztat, és 3,9 milliárd dollárnyi értéket képvisel. Mesterséges holdakat gyárt, különböző eszközöket állít elő a földi berendezésekhez, továbbá az űreszközök felbocsátásához.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »