Üresek maradnak a brit stadionok

Üresek maradnak a brit stadionok

A koronavírus-járvány második hulláma miatt egyelőre mégsem térhetnek vissza a nézők a sporteseményekre októbertől.

Egyelőre felfüggesztették azt a tervet, hogy újra nézők lehessenek a sportrendezvényeken a szigetországban. A brit kormány eredetileg azt tervezte, hogy október 1-jétől legalább 25, legfeljebb 33 százalékos kihasználtsággal működhetnek a sportlétesítmények.

Michael Gove, a kormány munkáját összehangoló kabinetiroda miniszteri rangú vezetője azt mondta, a koronavírus-járvány második hulláma nem teszi lehetővé a tömeges újranyitást. A mostani nem a megfelelő pillanat ahhoz, hogy újra szurkolók lehessenek az eseményeken, de amint a körülmények engedik, visszaengedik a nézőket – emelte ki.

Michael Gove közölte: a vírus szabadtéren nem terjed úgy, mint fedett körülmények között, de a sportesemények jellegéből adódóan sokszor jönnek létre csoportosulások a be- és kiléptetésnél vagy a büféknél.

Hírdetés

Nagy-Britanniában március óta a sportesemények többségét nézők nélkül rendezik meg.

A szigorítások bevezetése előtt még nézőkkel teli stadionban tartották a Liverpool-Atlético Madrid labdarúgó BL-mérkőzést, és utólag megvizsgálták, hogy ennek mekkora hatása volt a vírus angliai elterjedésében. A miniszter szerint sokan megkérdőjelezik, hogy akkor miért engedték még megtartani a meccset, és ezért is kell óvatosan kezelni az eseményeket. Hozzátette ugyanakkor, hogy a kormány megvizsgálja, mit tehet, hogy támogassa a sportolókat és a klubokat ebben a kihívásokkal teli időszakban.

Már több mint száz brit sportszövetség írta alá azt a közösen megfogalmazott levelet, amelyben a koronavírus-járvány miatt sürgős segélycsomagot kérnek Boris Johnson miniszterelnöktől. A szektor már 200 millió fontos segélyt kapott.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pierre-Emerick Aubameyang, az Arsenal játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Liverpool ellen. MTI/AP/Reuters/Andrew Couldridge

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »