Üres lelátók előtt debütálhat az aranylabdás klasszis

Üres lelátók előtt debütálhat az aranylabdás klasszis

Ma újabb három csoportban kezdődnek meg a 2018-as labdarúgó-világbajnokság európai selejtezői. Pályára lép a horvát és a török válogatott is, Sevcsenko pedig új szerepkörben mutatkozik be az ukránoknál.

Andrij Sevcsenko neve az elmúlt évtizedben egyet jelentett az ukrán labdarúgással. Az AC Milan korábbi aranylabdás támadója ma este Izland ellen vezetheti győzelemre Ukrajnát a világbajnoki selejtezők első fordulójában – de már nem játékosként, hanem szövetségi kapitányként.

„Van bennem egy kis félsz, ezt nem fogom tagadni, de szerintem ez normális, hiszen egy új munka kezdődik el most számomra. Egy nagyon jó csapat ellen kezdjük meg a selejtezősorozatot, szóval kicsit aggódom, főleg, hogy üres lelátók előtt kell játszanunk” – mondta a korábbi klasszis.

Az ukránok meccsére egy 2013-as FIFA-büntetés miatt nem mehetnek ki a szurkolók.

Az I csoport másik találkozóján, Zágrábban sem lesznek nézők – a horvátok szurkolói rendbontások miatt kapták a zárt kapus büntetést. Pedig igazi sztárparádé várható a törökök elleni meccsen: a pályára lépő játékosok összértéke várhatóan meghaladja majd a 400 millió eurót – még Arda Turan nélkül is, akit Fatih Terim meglepetésre nem hívott meg a török keretbe.

„Tudjuk, hogy a török szövetségi kapitány otthon hagyott több kulcsjátékost is, akik ott voltak a nyári Európa-bajnokságon. De azért maradtak rutinos labdarúgók a török keretben. Nem beszélve a fiatalokról, akik nyilván minden alkalmat megragadnak arra, hogy bizonyítsanak a kapitánynak. Szóval a motivációjukkal biztos nem lesz gond, ezért nekünk is nehéz dolgunk lesz” – vélekedett Luka Modric, a Real Madrid klasszisa.

A török és a horvát csapat az Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepelt, akkor a horvátok Modric góljával 1-0-ra nyertek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »