Ünnepvárás a Hagyományok Házával

Adventi kézműves vásárral, egész napos forgataggal várják a hétvégén az érdeklődőket a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban és Fonóban.

Ugyan az intézmény kiköltözött a Budai Vigadó épületéből annak felújítási munkálatai miatt, de a szokásos ünnepi készülődésüket idén is megrendezik. December 2-án és 3-án a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban tartják hagyományos kézműves-vásárukat eredeti, egyedi termékekkel, mesterségbemutatókkal, szombaton pedig egész napos forgataggal várják a családokat és a vigadni vágyókat a Fonóba.

Itt gyerekelőadással, kézműves-foglalkozással, gyerektáncházzal, hangszerbemutatóval, mesével, előadásokkal, gasztronómiai utazással, koncerttel, táncházzal készülnek. Láthatjuk-hallhatjuk többek között a Kuttyomfitty Társulatot, a Tázló együttest, a Dűvőt, a Csíki családot, a Szerényi családot, Fábián Évát, Enyedi Ágnest és Kátai Istvánt is.

A Hagyományok Háza ezen a hétvégén kedvezménnyel kínálja saját előadásaira jegyeit, ezekre ajándékutalványt is vásárolhatunk.

Az intézmény számos advent programmal igyekszik segíteni a karácsonyi készülődést: december 7-én Borleves és kísérői címmel kvircedli és karácsonyi ostya készítéssel egybekötött előadást tartanak, 13-án pedig Babulka Péter gyógynövénybemutatóval és teázással egybekötött előadása várja az érdeklődőket a Nyitott Műhelyben (I. kerület, Fő utca 6.).

A Vendégségben sorozat advent előadásán a MOM Kulturális Központban a Magyar Állami Népi Együttes a Bozsik Yvett Társulattal együtt lép fel 9-én, előbbi a Földön apám fia volnék, utóbbi Tavaszi áldozat című műsorával áll színpadra.

Az év utolsó nagyszabású koncertjét 15-én a Fonóban rendezik: ez az elmúlt években elindult Összefogás hagyományőrző mestereinkért elnevezésű sorozat része, amelyen ezúttal a Felső-Maros mente és Marosszék idős népzenészeinek megsegítésére gyűjtenek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »